mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

HONZA ŽÁK - interview

Navigace: mushow.cz / News / HONZA ŽÁK - intervie..

Honza Žák je talentovaný rider, který udělal za krátkou dobu slušný progress. I proto se dostal do našeho hledáčku a skončil zcela poprávu v Mushow Gangu, kde se mu dostane maximální podpory pro jeho raketový vzestup. Odchytl jsem proto Honzu, nacházejícího se nyní na erasmu ve Špáňu a trochu jej vyzpovídal....


Čau kámo!

Čau ;-)

Jak se máš?

Jó – dobrý, pohodička.

Kde se právě nacházíš?

Tak zrovna jsem ve Španělsku ve Valencii – studuju tady Erasmus. Právě teď sedím v parku, kolem rostou na stromech pomeranče a koukám na zítřejší předpověď. ;-))

 

Honza na Mar Menor - tenhle spot si ve Špáňu nemůže nechat ujít

Jak dlouho tam plánuješ zůstat?

Jsem tu zatím dva týdny a budu tu zůstávat asi do června – takže celkem půl roku. Hehe! Je to docela slušná dovolená – doporučuju všem, co studujou.

Dá se tam kitovat a jak tam teď zrovna je?

Jasně že se tady dá kitovat – proto jsem tady. A taky kvůli teplu – teď je venku sluníčko, asi 25 stupňů a příjemně pofukuje. Je pravda, že té zimy jsem letos moc nestihnul – ale tak voda je taky dobrá, ne?

To určitě. Podle fotek na FB - nepřeháníš to tam moc s chlastem?:))

No – rozhodně né. Respektive - co si nepamatuju, to se nestalo… Ale rozhodně je to tu velká součást života. Bary jsou tady opravdu na každým rohu.

Co Španělské holky, jdou po tobě?

No tak tuhle otázku nechám bez komentáře. (Zdravím přítelkyni Verču)

A kluci?:))

WHAT???

Prej jsi měl hned po příjezdu nějakou lapálii s károu?

Jo – hned po přejetí hranic mě ráno španělé přivítali tak, že mi dvakrát propíchli pneumatiku nožem. Ale všecko v pohodě – nahodil sem rezervu a jel dál. Mám tu z toho docela strach, ale tak snad už to stačilo a bude všechno v pohodě.

Už jsi byl ve Špáňu na vodě?

Na vodě jsem byl zatím jenom jednou. Ještě se tu rozkoukávám – projel jsem si okolí – zčekoval okolní spoty a čekám na správnej směr větru. Teďka šla fronta a foukal čistej offshore – na což se tady prostě nejezdí – fouká tak často, že všichni čekají na ideální podmínky. Doufám, že to bude co nejdřív. :-)))

Jaké jsou ve Špáňu podmínky? Nějaký extra flat na wejkštýlek?

Co jsem zatím slyšel, tak jaro je tu nejlepší část v roce. Za pár týdnů se rozjede termika a to bude teprve něco! Je tu všechno od vlnových spotů až po naprosto rovné flaty na wakestyle. Jinak na známej Mar Menor to není vůbec daleko, takže se tam na ten jejich super flatík zajedu co nejdřív podívat. ;-)

Doufáme v big progress. Co chceš ve Špáňu pokořit (krom Španělek:)? Jaké triky máš v plánu?

Chtěl bych to zase o kousek (o pořádnej kus) posunout dál. V plánu je to pořádně rozjezdit na obě strany, doklepnout KGB na jistotu a pokračovat dál podle slavné FREESTYLE TABULKY směrem k BIG FOUR (Backmobe, Frontmobe, Slimchance, KGB). A samozřejmě nechci zapomenout na průtahy triků a grabíky. Vždycky se mi spíš líbily tyhle stylový triky než nějaká mega motanice. I poměrně jednoduchej trik, jako raley to blind, může vypadat úžasně, pokud se k tomu přidá grab nebo nějaký to shifty…

 

Back to blind na Fuckirovi (Greece)

Souhlas, to je cesta celého Mushow teamu! Říkals, že tvůj vzor je Tom Court, že?

Jo – hodně se mi líbí celá ta UK crew. Skáčou všechno hrozně po svým. Líbí se mi, že oni všichni umí triky typu Slimchance, ale radši dají na video Railey double shifty to blind nebo třeba railey to late 313.

Jak se těšíš na team trip do Řecka?

No hodně ;-). Hrozně mi ta řecká pohoda chybí – loni jsem tam strávil docela dlouhou dobu. Jen ten návrat do reality je hroznej. :D

Jak dlouho jsi se tam loni flákal?:)

Celkem přes dva měsíce. Už loni v zimě jsem se rozhodl, že bych to chtěl konečně rozjezdit a posunout se v kitu dál. Rozhodnutí padlo právě na řeckou Lefkádu, kde bylo díky relativně malým nákladům možný být takhle dlouho. A hlavně se tam sjíždí spousta skvělých lidí. To léto bylo vážně super.

 

Letní homespot v řeckém Agios Nikolaos. Freestyle destinace většiny českých diktátorů...

 

Další spoty, které máš v plánu navštívit? Nějaký sen?

Loni sem v Řecku nestihl zajet na Flatland, takže to bych letos rád (minimálně jednou) stihl. Jinak letos mám ještě v plánu jih Španělska – Tarifu. No a sen? Asi JAR a Hood river.

Máš nějaké záliby, krom pro pianisty (nejde o profi pijana, ale o hráče na piáno:) , které by jsi na sebe chtěl prásknout?

Poslední dobou se hodně zajímám o DSLR video (jde o natáčení videa na zrcadlovku). Opravdu hodně mě to chytlo, takže tím trávím teďka dost času. Zatím sem ve fázi studia a učení, ale tak doufám, že z toho bude i nějaký výstup a splácám nějaký to video. ;-)

No a nějaké ty sporty?

Dělal sem opravdu spoustu sportů od orientačního běhu, přes běžecký lyžování, squash až po baseball. Ale vždycky se dostal do fáze, kdy už mě to tolik nebavilo. Ale poslední dobou už hlavně kite.

Máš prý za sebou i freestyle snowboarding kariéru, můžeš k tomu říct něco víc?

Nenazval bych to úplně kariérou, ale je pravda, že jednu dobu jsem jezdil opravdu hodně. Mlátil sebou v parku dokud nevypli vleky. Dneska už to ale nedělám. ;-)

Zpět ke kitu. Jaký byl přechod na nové RPMko?

Super! Byl jsem hodně překvapenej, jak to drží samo nad hlavou. Nemusíš se o to skoro vůbec starat. Jsem si šteloval gopro a pohoda. Už se těším, až ho pořádně proklepnu...

No to budeš překvapený ještě víc:) Nějaké cíle?

Asi bych se chtěl hlavně bavit a užívat si tenhle úžasnej sport. Nějaký závodní ambice tam jsou – ale nejdřív musím ještě trénovat. Hehe :D

Nějaké poděkování?

Chtěl bych poděkovat hlavně mushow.cz za podporu a pak taky všem co se mnou jezdí. Dík za to. ;-)

Tak přejeme big progress a na léto ať jsi z5!:) Maj sa!

Dík, zatím čau!

 

Rozhovor: Switch

Foto: Honza, Greece creew, Špáňo creew

Vložil: admin, 18.02.2013

Komentáře

Silvie
19.02.2013 v 22:20

Honzi, vítej a ať se daří v progresu ;-) Dávej a užívej!

Odpovědět
honza
20.02.2013 v 17:17

Díky silvi ;-) ...zatím ahoj

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook