mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

ČESKÝ POHÁR V KITEBOADINGU NO.3

Navigace: mushow.cz / Competition / ČESKÝ POHÁR V KITEBO..

Zdravím všechny,

 

kiteboardingovou sezónu 2012 jsme pomyslně zakončili posledním závodem českého poháru v kiteboardingu, který proběhl o víkendu 13.-14.10.2012.

Pozdě, ale přeci zasíláme kompletní tiskovou zprávu ze závodu a všichni se už těšíme na zimní sezónu, kdy rozjedeme sérii závodů ve snowkitingu, takže se všichni závodníci mají na co těšit. Termíny závodů budou vyvěšeny na webu ČKF v 1/2 listopadu.
 
S pozdravem Viťa Adamíček
 

Český pohár v kiteboardingu freestyle/course race

 

Datum konání: 13.10. - 14.10. 2012

Místo konání: YC Dyje, Pavlov vodní nádrž Nové Mlýny

Organizátoři: Funky Fresh, Mushow, YC Dyje

Garanti závodů: Česká Kitová Federace, Český svaz jachtingu, IKA, ISAF

 

O víkendu 13.10. - 14.10. 2012 se odjel třetí a poslední závod českého poháru v kiteboardingu, který uzavřel letošní kiteboardingovou sezónu. Závod byl vyhlášen pro disciplíny freestyle a course race, ale z důvodu špatných větrných podmínek se podařil odjet pouze okruhový závod. To vše, jen díky trpělivosti všech organizátorů a závodníků, kteří vydrželi čekat až na nedělní podvečerní vítr.

Již po třetí, se v průběhu závodu českého poháru uskutečnilo školení národních rozhodčích na course race a freestyle, které také bylo posledním v letošním roce pro kiteboarding.

Velice špatná větrná předpověď na oba dny závodu nedávala organizátorům ani závodníkům příliš velké šance na odjetí posledního závodu a celý víkend byl ve znamení čekání na vítr. Trpělivost však organizátorům i závodníkům přinesla „růže“ . V neděli kolem 14:00 se začal zvedat lehký větřík z JV, který měl podle předpovědi zesílit až na 14 uzlů. Z důvodu velice nejistých větrných podmínek se rozhodčí rozhodli pro jednoduchý slalomový formát ze startem na boční vítr.

 

Trať slalomu

 

V 16:30 už byl vítr na 12 uzlech a první závodníci zkoušeli postavenou trať a zvažovali vybavení na kterém závod pojedou. Jak se později ukázalo, právě volba vybavení zamíchala nejvíce pořadím v jednotlivých rozjížďkách.

 

                Rozhodčí v práci: příprava lodi před závodem                              První vítr a první testování podmínek

 

První rozjížďka:

Vítr neočekávaně stále sílil a na startu první rozjížďky foukalo stabilně 15 uzlů, což vytvořilo perfektní podmínky pro závod. Na trati jsme mohli vidět jak jezdce na raceboardech, twintipech, nafukovačky i komoru. Nejlépe se podařilo rozjet závod Michalu Divišovi, který ujel zbytku závodního pole a za sebou nechal druhého Kamila Peterka. Ten uhájil svou pozici před dotírajícími závodníky Lukášem Vogeltanzem na třetím a Markem Zachem na čtvrtém místě. Smůlu měl Michal Papírník, který porušil pravidlo černé vlajky před startem a z rozjížďky byl diskvalifikován.

 

 

Druhá rozjížďka:

V druhé rozjížďce se opět podařilo poodjet Michalu Divišovi a udržet si až do cíle první místo.To i přesto, že vítr zesílil a podmínky se oproti první rozjížďce hodně přiostřili. Chuť z první rozjížďky si spravil Milo Chalupník druhým místem, před Kamilem Peterkem na třetím a Michalem Papírníkem na čtvrtém místě. Muka v té chvíli prožívali Marek Zach a Lukáš Vogeltanz, kteří se nemohli porovnat se svým vybavením a spíše než se zbytkem závodního pole, bojovali s podmínkami na trati.

 

 

Třetí rozjížďka:

Ve třetí rozjížďce si za ulitý start vysloužili diskvalifikaci Michal Papírník, Filip Ševčík a Michal Diviš, což promíchalo pořadí. Na prvním místě dojel Kamil Peterek a druhý Milo Chalupník. V čase mezi rozjížďkami již někteří závodníci měnili vybavení z důvodu stále silnějšího větru a tvořícím se vlnám.

 

                                 Boj na vrchní bóji                                                         Neustále se bojovalo se o každý metr

Čtvrtá rozjížďka:

Ve čtvrté rozjížďce se povedl start Kamilu Peterkovi, za kterým jel zbytek závodního pole v čele s Michalem Divišem a Milo Chalupníkem, kterým celou dobu dýchal na záda Michal Papírník. Až do konce se pozice neměnili, ale s blížící se cílovou čárou byly rozdíly mezi jednotlivými závodníky minimální a v cíli to bylo doslova prkno na prkno.

 

                      Rozhodčí při práci na cílové lajně                                                Dojezd do cíle první rozjížďka

Pátá rozjížďka:

Překvapením páté rozjížďky byl Filip Ševčík, který po výměně vybavení vyjel první pozici před Kamilem Peterkem a Michalem Papírníkem. Tato rozjížďka se ovšem nepovedla Michalu Divišovi, který skončil na pátem místě za čtvrtým Milo Chalupníkem. Stále se taky nedařilo Lukáši Vogeltanzovi, který se trápil na konci závodního pole a Marku Zachovi, který odstoupil ze závodu.

 

      Během páté a šesté rozjížďky už fouklao přes 18 uzlů                                Chvílemi bylo u bóje hodně natěsno

Šestá rozjížďka:

Poslední rozjížďka dne měla také rozhodnout o celkovém umístění v závodě. Nervy na startu neudržel Kamil Peterek a Milo Chalupník, kteří byly diskvalifikování za ulitý start. První místo si vyjel Filip Ševčík, který s náskokem porazil Michala Diviše a Michala Papírníka.

 

Na závěr zbývá velké poděkování všem organizátorům, sponzorům a partnerům Českého poháru v kiteboardingu za podporu, bez které by se nic nejelo.

 

Vložil: admin, 06.11.2012

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook