mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

MAROCKÝ BLESKOTRIP

Navigace: mushow.cz / Spot reports / MAROCKÝ BLESKOTRIP

Volá Dan. Že prý plánují s Majkem výlet a natrefili na letenky do Maroka, přesněji do Marakeše a jestli se nechci přidat. Neváhám. Letenka je sice za balík (1200Kč zpáteční:-), ale co už. Je čas předvánoční a to je období brutálního shonu, kdy člověk neví kam dříve skočit. No a proto je čas zvednout kotvy a tomuto šalenství se vyhnout. Maroko do toho zapadá jak hrnec na prdel. Přesněji Essaouira, perla marockých měst, kde se jako náhodou taky kajtuje. Parkrát jsem v Essa už byl, takže budeme vědět co a jak. 

Přidává se Kačka od Slaďase, která před výletem konstatuje: „jedu klidně sama“, bo Slaďas bez dovolenky. Slaďas tedy zaklekává na zaměstnavatele v Osterajchu a po krátkém boji je vymalováno. Jede taky.:)

Letíme s Laudou, což znamená více místa pró všechny :)
Nad mraky...
Přistáváme v Marakéši
Fasujeme Dáčku (v pěti lidech no problem) a tradá do Essaouiry

Frčíme z Mushowa do Vídně, což zabírá hodinu. Kachna se Slaďasem, frčící z Linze a už jsou na místě vzletu. Necháváme auto na parkáči u letiště a ráno kolem 7hod roztahujem křídla a frčíme. Vše odsejpá bez chyby. V Marakéši přistáváme kolem 11hod. Dan vyzvedává káru (Dačia Docker, 538kč na osobu a 6 dní:), kde se skládáme v 5 lidech i s cajkama a to vše dovnitř! Nechápeme, ale je to tak! :) Valíme do Essa. Řídit v Marakéši, no.....no comment! :D Je to taková PC hra bez pravidel, takže bacha. 

Bydlení. Vylezete z pokoje a jste na terase s extra výhledem na beach...
Essaouira a její nezaměnitelné uličky
Historické centrum Essaouiry
Na hradbách. Ten zvuk tříštících se vln, to lze poslouchat donekonečna...
Na hradbách
Na hradbách
Západy jsou zde obzvláště luxusní podívanou
Obchůdky, kde seženete naprosto vše
Místní kapela, hráli fakt luxusně. :)

V Essa jsme zhruba za 2,5hod., ubytováváme se ve štýlo Beach Hostelu (1770Kč/6dní se snídaní:). Ihned je nám jasné, že tady se nám bude líbit. Pokoj sice máme na pešoura až ve třetím patře, nicméně jsme nadšeni. Vyjdete ze dveří roomu a ocitáte se na mégo společné terase s výhledem přímo na moře. Za barem týpek dělá čaj a kafe, osazenstvo celého hotelu je surfařského ražení, což okamžitě bourá bariéry. Je večer a vyrážíme na cháles a obhlídku Essaouiry. Nádherné město, kde v malých obchůdcích v úzkých uličkách seženete všechno a když říkám všechno, tak fakt naprosto všechno! :) Cháles, špacír, epésní západ slunce a dom. 

Procházka k místním pojezduschopným lagunám
Velbloudi všude...
Náš bejvák zespodu
Pláž v Essaouiře, místa pomálu, není kde nastrojit kite :))
Pohoda na terase, stačí vyjít z pokoje...
Odpolední kávička vás nakopne, hlavně neusnout :)
Výlet na Moulay, tentokrát ještě nowind. Nařádkováno stále...
Wavespot Moulay
Stylová restaurace na skále, bohužel zavříno...
Večerní plavání se surfem:) Při západu balzám na duši...
Společná večeře, dobré vibrace
A po večeři pifko. Nutno zabalit, bo aláh vidí.:)

Ráno se budíme kolem 9hod. Zdá se vám to pozdě? No tak když se rozednívá kolem 8hod., jinak to tu ani nejde žejo. Eště, když večírky jsou tu dlouhé a výživné. A to hlavně kvůli Majkovi, který neskutečně dává! :)) Dnes to ještě na winda nevypadá a tak dáváme průzkum po pláži k místní laguně. Konstatujeme, že jezdit se na ni dá, až to přijde. Odpoledne se počásko vyjasňuje a my končíme na terásce a užíváme slunce. V předvečer Dan domlouvá surfy a jdeme vyprat na místní pláž. Jsem poprvé na klasice. Vlna prašivka do 2m, nicméně na vyprášení kožichu stačí.:) Večer jsem mrtvý, křídla necítím, ostatní jsou na tom podobně. Nicméně večerní dýchánek na terase nelze vynechat, speciálně když Slaďas doslova vyčmuchá alko shop 50m od baráku! Moc to nepřeháníme a neponocujeme, bo zítra winda žejo. 

Dáčka ve fullu, jede se na výlet!
Sidi Kaouki, surfařský spot 20km od Essa
Moulay Bouzerktoun, kitesurf a windsurf wave spot
Moulay Bouzerktoun
Moulay Bouzerktoun
Slaďas
Moulay Bouzerktoun, partička na tripu:)
Moulay Bouzerktoun
Moulay Bouzerktoun
O5  společná véča, tentokrát i s koncíkem. Borci hráli výborně! 

Čtvrtý den balíme káru a po obědě jedeme nejprve na surf spot Sidi Kaouki. Pro surfaře nádhera, pro kitesurfaře pouze při severním větru. Chvíli dáváme zevl a mizíme na Moulay. Na spotu už se rolujou vlny extra kvality, winda na 11-12m kite ve fullu, težší váhy visí na 14ce. Vítr je oproti Essa super stálý. Skáčeme na vodu a nadšeně dáváme jednu vlnu za druhou. Nejprve s respektem, posléze již bez, což se sem tam samozřejmě neobejde bez praní velkého prádla.:) Staré známé pravidlo praví, „kdo nepere, jezdí pod své možnosti“, žejo!:) Všichni si pojezd užívají, protože místní vlna je jak dělaná na levou nohu vpředu. Vítr zprava, vlna reefová, nejvyšší mají 3-4m v kohoutku:). Sety chodí vcelku často, moc čekat nemusíte. Jezdíme do západu, rozbití jak cikánské hračky. Pokud se u wakeštýlu dojebete na max, tak věřte, že u vlnového pojezdu si vzkutku nedáchnete. Navečer zcela jistě ucitíte i ty svaly, o kterých jinak vůbec nevíte.

Po euforickém pojezdu následuje neméně výživný a zcela určitě legendární, večůrek s Majkem v hlavní roli. Jako co z toho borce leze, to jsem nezažil! :)) Břišáky dnes jedem dvoufázově a osazenstvo hotelu, ať už kdo mluvil jakoukoliv řečí, se válí smíchy po dlažbě. Dnes to vše sedí na max, prostě den snů.

Další den a o5 Moulay
Majk a hovádko za ním...
Switch ve dvojce s windsurfařem
Spray it!
Dan s Majkem
Dan si chystá vlnku za sebou
Switch a jeho kopeček
Dan s čepicí za sebou
Switch
Majk
 Nejlepší sety měly kolem 3 metrů
Dan
Bílá voda
A trochu umění na závěr dne :)

Den pět. Z postele dnes nikdo moc nechvátá. Každý pohyb si vybírá svou daň. Nicměně nedá se svítit, jede se znovu na Moulay. I když sweel v předpovědi paběrkuje někde kolem 1,6m, největší sety mají opět ke třem metrům. Nechodí sice tak často, jako včera, ale kvalita je o5 v topu. Jezdíme znovu do večera. To je prostě úděl mikro tripu, stihnout vše a ve fullu. Při přestávkách mezi pojezdy nás baví místní týpek prodávající tradiční Moulay čepice. V městě za 10, tady za 40, bereme to jako podporu místní manufaktury a spotu.:) 

Poslední večer...
...a noc
Na letišti v Marakéši. Odlét! No nejsme tady určitě  naposled....❤️

Poslední večírek a tradá dom! I když jsem v Essa již párkrát pobyl (a vždy jsem byl z výletu nadšen), nyní vše dostává ještě úplně jinou dimenzi! Štýlo hotel na pláži, lidi naprosto skvělí a třesnička na dortu je co? No přece ta cena! Dát si Maroko za tuhle prajs, to je opravdový sen. A to i s tím, že za cajky zaplatíte v letadle 2x tolik, jako za osobu. Pořád je to letenka za 4tis a to je na takovou vzdálenost luxus cena. Mám takové tušení, že v Essa jsme tuhle zimu nebyli naposled! Salam alejkum partičko a krásné dny všem!

Switch

P.S. Pokud dotazy, tak fórum pod artiklem:)

Partička na tripu: Dan, Majk, Switch. Slaďas, Kachna:)

Fotos: Switch, Dan, Majk

Vložil: admin, 12.12.2019

Komentáře

Karel
12.12.2019 v 18:17

Pěkné, jaké jsou tam teď teploty vody, vzduchu?

Odpovědět
Dan
12.12.2019 v 18:37

Do vody dlouhou gumu, ale dalších pí*ovin netřeba. Jinak dle počasí... 15-25C? Předpovědi napoví co nabalit... ????

Odpovědět
Grby
12.12.2019 v 15:17

Pecka! Jestli si mě nepozve doktor na repas druhého kolene, jedu s vámi:-)

Odpovědět
Switch
13.12.2019 v 15:08

To dáš, koleno má čas ;))

Odpovědět
Dan
12.12.2019 v 13:10

Bylo to TOP! 

Odkaz na ubytko hír - www.essaouirabeachhostel.com

Odpovědět
Switch
12.12.2019 v 13:21

Šperka tour, to se cestuje samo!:)) Velké dík za pořešení všeho!

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook