mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Wakeštýlo Trick Guide manuál

Navigace: mushow.cz / Sessions / Wakeštýlo Trick Guid..

ABY BYLO JASNO, CO JE WAKESTYLE

Jen pro ujasnění situace. Když děláte něco unhooked, neznamená to, že jde o wakestyle. 10m vysoký unhooked polet není wakestyle. Základním rysem wakestyle triků je neustále stejná pozice kitu během triku, obvykle mezi 1 a 2hod, resp. 11 a 10hod - čím níž tím líp.


 

ZÁKLADNÍ SKOKY A ROTACE NEJDŘÍV

Jak je vidět z našeho stromu, vstupní bránou je railey, takže pokud jste ještě nikdy nejezdili unhooked, trénujte nejdřív právě railey. Jde o to, zvyknout si na odraz z hrany, který je tolik odlišný od klasických skoků. Jakmile railey aspoň trochu dáváte, přejděte k backrollu, ten je totiž snažší než frontroll. Až se cítíte v pohodě s backrollem, zapracujte na frontrollu. Právě railey, backroll a frontroll budou základními kameny vašeho wakestylu. S každým trikem, který se naučíte se vám odkryje další sada triků, jejich variant a kombinací.


HANDLEPASS OD PÍKY

Začít zkoušet air handlepass hned na vodě, bez předchozí přípravy a zvládnutí základů je blbost. Pěkně se naučte railey s dopadnem do switche a následným surface handlepassem. Vše jsme popsali tady ve Wakestyle School – Railey to surface handlepass. Zároveň můžete pilovat HP na stromě – viz Handlepass Introduction. Nezapomeňte taky na vysoké unhooked skoky, které byste měli dávat na jistotu. Jakmile zvládáte tyto základy, jste ready na ostrý handlepass.


KITELOOPY

Kiteloopy začněte do triků přidávat, až máte hodně velkou jistotu v základních rotacích. Můžete dát buď downloop, kdy kite protáčíte spodem ve směru jízdy, nebo kiteloop, kdy kite vedete za sebe. Downloop je náročnější na načasování odrazu, ale určitě se u něj nerozbijete tak, jak u kiteloopu. Zase platí začít tím nejjednodušším, což bude railey downloop a railey kiteloop. Až máte v základních kiteloopech jistotu, můžete je prásknout do backrollu – konkrétně backroll kiteloop alias F16. Do frontrollu lze naopak velice dobře přidat downloop, který vás v triku pěkně protáhne :-) Rozhodně nedávejte první pokusy při stormu 20 m/s s přeprděnou devítkou, ale radši za rozumné rychlosti větru. Čím slabší wind, tím míň se rozbijete. Pro začátek jsou podmínky, kdy tak akorát držíte výšku, optimální.


DOPADY DO BLINDU

Dopady do blindu, neboli jízdy pozpátku, dokážou i z obyčejného railey udělat respektuhodný trik. Určitě byste nejdřív měli být schopni jet hooked pozpátku aspoň 20m. Pokud vám toto nečiní problém, dávejte railey do blindu a pak frontroll do blindu. Nakonec můžete zkusit backroll 540, kdy těsně před dopadem na switch stočíte prkno de facto o 360 stupňů a dopadnete do blindu – tzv backroll to wrapped (wrap = zalomit). Máte opravdu mraky možností, jak to všechno zkombinovat. Např. railey downloop s dopadem do blindu atd. atd.


PRO-TOUR TRIKY

Sem se řadí high level triky, které uvidíte dnes a denně na svěťáku v kiteboardingu. Většinou to bude ten onen trik v kombinaci s kiteloopem nebo dopadem do blindu. Každopádně zvládnutí těchto prasečinek vyžaduje hodně velké úsilí a nesčetné množství rozbitých hub. Než do nich půjdete, měli byste docela v pohodě zvládat všechny triky, které jsou pod nimi. Velká čtverka backmobe, KGB, frontmobe a slimchance straší snad každého wakestylera. Stejně tak je tomu s blind judgem a kiteloop HP. Nebudeme zacházet do detailů, ale vězte, že i na tyto triky se ve wakestyle school dostane. Už nad rámec chápání jsou všelijaké double, kiteloop a blind variace pro triků, variace variací a tak dál.


PODTRŽENO SEČTENO

Když to rychle shrneme... Railey, Backroll, Frontroll, Surface HP, Air handlepass, kiteloopy, dopady do blindu, Pro Tour triky. Hlavně nepřeskakujte lekce a makejte na výšce a stylu všech triků, které odjíždíte. A hlavně „Have fun !!!“

Vložil: admin, 30.03.2013

Komentáře

pajos77
26.08.2011 v 23:20

Velice dobře popsané, tomu kdo to napsal dávám jedničku s hvězdičkou :-)

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook