mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

DARKO + SHREDTOWN - ostrý test

Navigace: mushow.cz / Sessions / DARKO + SHREDTOWN -..

Poslední týden byl na MKB famózní. Jihovýchodní wind zadul opravdu z jihovýchodu. Každovečerní pojezd, kdy je vítr nejstabilnější a na vodě je volno, byl jako třešničkou na dortu každodenního pojezdu. 

Celosvětový trend freestyle kiteboardingu mluví jasně. Boots, boots a ještě jednou boots. Nedalo mi to a proklepl jsem si pojezd v botách natvrdo. Nastrojil jsem tedy nové Darko 138, osadil jej Shredtown botama a šel do boje. Hned na začátku narazíte na vlastně jediný problém vázání a to je obutí. Není to ale nic, na co by si zkušený rider během pár dní nezvyknul. V připadě relativně stálého větru je ideální do bot vklouznout z drakem nad hlavou a při dotahování si sednout na zem. Máte tak perfektní kontrolu nad kitem a dotahování sucháčů, nebo šňůrek je vcelku pohodlnou záležitostí. Po dotažení nebrání nic v pojezdu. Již při prvních minutách bylo  mé překvapení obrovské. Naprosto pohodlná jízda a to i v chopu, neskutečná stoupavost a perfektní kontrola boardu při jízdě. Darko si s vázkem Shretown sedlo náramně. 

Mé další překvápko přišlo s prubingem triků. Měl jsem trochu strach z odrazu, ale marně. Odraz naprosto přesný a oproti strapům mnohem silnější. Nerozhází vás žádný chop, žádná vlnka, noha je perfektně krytá. Můžete si dovolit daleko větší power při vašich tricích, větší výšku a vše díky botům s jistotou ustojíte. Boty vás tlačí do nákleku a překvapivě ustojíte i to, co ve strapech považujete za naprosto ztracenou záležitost. Obzvláště dopady do blindu jsou mnohem jednodušší. Pokud je dopad opravdu hard, nic se neděje, protože boty máte stále pevně na nohou. Několikrát se mi stalo, že ač dopad nebyl ideální, trik jsem s back checkem ustál. A když nahodou ne, žádný stres. Board máte stále na nohách, takže starty kitu jsou hračkou. Pro psychiku ridera náramná záležitost. Svůj trik si dáte za jakýchkoliv podmínek, strach ze stráty boardu odpadá. Šetříte tak síly i čas. 

Vyzouvání je bezproblémové. Při dojezdu ke břehu již s předstihem sucháče, nebo šňůrky povolíte a z vázka vylezete. U Shredtown botek vylezete z vázka i s vložkou, která má normální podrážku. Odpadají tak věčně dořezané nohy od škeblí na MKB, případně dopíchané nohy od ježků u moře. 

Pro mně osobně je pojezd v botech obrovským překvapením. Progress jde strmě vzhůru a již nyní po týdnu ustávám triky, které jsem odjížděl pouze za perfektních podmínek na flatu v Řecku. Osobně si myslím, že kdo to s wakestylem myslí vážně a chce jít dopředu, nemá jinou možnost, než boty jezdit. Zatím všichni, kdo boty obuli, dávají za pravdu. Nadšení je veliké!

Článek je samozřejmě určen výhradně pro zkušené ridery, kteří již mají něco za sebou. 

Ride hard!

Switch

 

Slingshot Darko 138 + Shredtown boty - ideální kombinace
Perfektní kontrola boardu a neuvěřitelná stoupavost...
Odraz jak z kanónu, i když se zrovna nasnažíte na 100%....
Do blindu ve full poveru, totálně bez strachu...
Ustojíte i to, co bylo ve strapech nemyslitelné....
Pokud vám trik trochu ulítne, nic se neděje. V botech dopad jak do peřinky...
Dovolíte si již na začátku sezóny i triky, které nemáte na 100% najeté...
U triků s nohama hore, jako je KGB, jen víc šlápnete do odrazu. Váha boardu nehrála roli...
S-bend...
Crash si užíváte.  Board stále na nohách, nemáte kam spěchat, kite startuje lehce. Šetříte síly i čas. Žádný stres...
Celkové pocity z vázka a boardu? Totální nadšení!

Vložil: admin, 19.05.2013

Komentáře

honza
27.05.2013 v 23:58

já si teďka vzal k vodě jenom kite 12ctku - a přifouklo - až ke 30-35 knots. A v botách a s wakeovým prknem (s pořádným rockerem) se to dalo v pohodě jezdit. Byl sem z toho uplně vyvalenej ;-)))

Odpovědět
Míra-HRKR (web)
20.05.2013 v 10:48

Ja shodou okolností dal včera taky první session v botkách. Souhlasim se Switchem, takhle nadšený jsem z vody dlouho nelezl :) Nejvíc mě dostalo v okolik větším poweru jsem schopen triky jezdit!

Odpovědět
Grby
20.05.2013 v 12:04

Jak dlouho Ti to říkám?:-))

Odpovědět
Switch
20.05.2013 v 12:18

Kdybys nam to tloukl do hlavy pokazde, kdyz se vidime a jeste nam kazdy den volal a mailoval, mozna jsme te poslechli a mohli si usetrit nekolik let trapeni:))

Odpovědět
Mira-HRKR
20.05.2013 v 12:40

Tak je to taky o vývoji. Nové boty važí skoro jak pady (to se o těch starších opravdu říct nedalo) a taky se posouváme jezdecky dál my. Triky jezdíme ve větším poweru a tam ty boty dostávají smyls :)

Odpovědět
Grby
20.05.2013 v 10:34

Pěkně! My dali Nojzík a paráda! První den jsem ztratil finku, tak jsem všechny sundal, díry zalepil voskem a odjezdil další 4 dny bez fin:-) Chvilku jsem bojoval s odrazem v chopu, ale myslim, že už je tam zpátky nedam....

Odpovědět
TeeDee
19.05.2013 v 22:04

Čus, dalo by se testnout Darko i s pevnám vázkem? Uvažuju o obojím :) Nevíš jaká je váha Darka?

Odpovědět
Switch
20.05.2013 v 09:35

Přijeď to klidně omrknout. Luxusne vyladena zalezitost! Board má něco kolem 3kg. Zvazim jeste presne...

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook