mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Vyjádření České Kitové Federace

Navigace: mushow.cz / News / Vyjádření České Kito..

 

Česká Kitová Federace rozhodně nepodporuje a ani jinak neschvaluje porušování zákona ať už jde o aktuální report od „Verun“ nebo mnoho jiných reportů (ze stejné či jiné oblasti), které vyšly na spoustě jiných webových stránek. Naopak, z pozice organizace zabývající se kitovým sportem  jednáme s organizacemi zabývající se ochranou přírody a hledáme cestu nejmenšího odporu ve věci  „ochrany přírody vs. kitové sporty.“ 
Ano, tyto výjezdy s foto reporty mohou poškodit pozice pro vyjednávání, ale naše organizace se rozhodně nebude zabývat udáváním kiterů jako AČP viz. Martin Tomáš aka XAXAP výkonný manažer AČP a mecenáš kitingu: "Jen si připrav těch padesát tisíc. Hodlám s KRNAPem na odchytu sobců spolupracovat. A nezapomeň na report s fotkami, ať tě Stráž přírody nemusí honit na place." 


Velice nelibě však vnímáme chování Martina Tomáše, který v diskuzi vystupuje jako výkonný manažer AČP a veřejně slovně napadá, uráží a pošpiňuje ostatní „kitery“ či organizace. Tento způsob jednání a komunikace dle našeho názoru rozhodně kiterskou obec spíše rozděluje než zceluje. 
Proč Martin Tomáš chce pranýřovat a udávat ostatní lidi za porušování zákonů a sám si nevšimnul, že nejužší vedení AČP (tedy jeho vlastní řady) podniká snowkitové výlety na stejná místa tedy v I.zóně Krnapu, a také dávají reporty na své firemní webové stránky? 

Věříme však, že projevy Martina Tomáše byly pouze jeho soukromou akcí a Asociace Českého Powerkitingu jako organizace zastupující své řadové členy brzy veřejně vyjádří svůj postoj k jeho chování. 

Adamíček Vítězslav 
předseda ČKF 



Pro jákekoliv další informace nás můžete kontaktovat na: info@ceskakitovafederace.cz

Vložil: admin, 05.01.2012

Komentáře

vita ČKF
06.01.2012 v 10:36

Pro Stejnaci.eu: 
Na rovinu: nikdo nic nedělá bez vidiny zisku, ať už má jakoukoliv formu.
V této chvíli si však myslíme, že ještě mnoho let ten zisk nebude rozhodně finanční jako je to v jiných masových sportech, a  spoléhat se na něj v této chvíli je velkou fatamorgánou - navic ČKF je neziskovou org. a tudíž má otevřené účetnictví, takže kontrola je velice jednoduchá.
Nicméně jedním z prvních cílů ČKF je zakotvení bezpečnostních pravidel pro kite sporty a odbourání tzv.  "pravidel džungle" jako to je v dnešní době na většině spotů u nás. Základní bezpečnostní pravidla se nedodržují ani při organizovaných závodech či akcích.
Za roky co kituju jsem viděl už hodně míst zavřených pro kiting z důvodu vážných úrazů a neradi bychom se dočkali toho, že tato situace nastane i u nás, protože kiting láká čím dále tím více lidí a více lidí znamená........

další cíle jsou také:
- zajištění odborné pomoci při nebezpečí - kiteboarding - kolik spotů disponuje motorovým člunem a odbornou pomocí ? já v této chvíli vím pouze o jednom. 
Jakožto členové VZS (vodní záchrané služby) vedeme jednání o spoluprácí VZS a ČKF a to jak ve formě školení tak i v podpoře při pořádaných akcí i volného ježdění. 
- u snowkitingu je to zřejmé, že jedinec je jen těžko schopen  iniciovat jednání a zasadit se o různé ústupky ze strany ochranářů či jiných organizací a stejné je to i se záchranou ve vysokých horách. Pro horolezce a jiné org. sporty existují různé druhy pojištění a vy pak nemusíte platit balík za záchranu vrtulníkem a pod. Co je za pojištění pro snk  ??? není žádné a proto se snažíme jedna i v této věci a bez organizace se s vámi nebude nikdo bavit
- máme tady taky kitery, kteří chtějí závodit a popř. zkusit zda se jim třeba nezadaří na světové scéně. ČKF je členem mez. organizace IKA, která usiluje o zapsání kiteboardingu jako olympijského sportu a která v dnešní době zaštiťuje a organizuje závody po celém světě.
- zavedení standartů pro rozhodčí, instruktory, školy atd.
- školení pro rozhodčí a instruktory
- je toho ještě opravdu hodně a pro každého mají různé věci jinou prioritu a proto nemůžu doporučit nic jiného než se přidat a sám být nápomocen u tvorby obecných pravidel a systému fungování.. pro jakékoliv další info můžete psát na ceskakitovafederace.cz
 

Odpovědět
stejnaci.eu
05.01.2012 v 00:39

Ja nechci posuzovat nici pomluvy protoze jsem je necetl ale spis chci okomentovat asociace jako takovy.

Snowkiting je supr free sport - a jsem hrozne rad ze si muzu jezdit na vlastni riziko kde chci a jak chci se vsemi nasledky. 

 

Neverim tomu (presvedcte me o opaku) ze at asociace A nebo B to delaji pro lidi aby si dobre zajezdili a byli tu supr podminky jako doposid. A ze ti prezidenti , kralove a predsedove asociaci nemaji zadne komercni umysly.

Nerad bych se dockal ze dopadneme jako v Rakousku kde te na placek pustej jedine s certifikaci asociace xxx.Zoltan,  drzitele vykonsotniho stupne cislo jedna, s povolenou na revir sever, a pojistenim na cely rok. oznaceny znamkou a jezdit jenom v reflexni veste oznacenou asociaci, zaparkovat autem jedine se znamkou od mekdonalda a kajtove asociace. atd....

A nebo jako v Hokeji ze budu moc jezdit na spotu A s registrackou u Asociace A a pokud budu chit jezdit na spotu B tak jedine s registrackou u asociace B a zmena registracky bude za vypalny poplatek atd..

Zatim jenom maluju certa na zed , vim ze me zatim zadna asociace neomezila ale pro jistotu si tady musim rejpnout ;-)))

Cago

Good wind

Odpovědět
Switch
05.01.2012 v 09:17

 

Hoj kluci.  Jestli si myslite, ze je to paradni byznys, tak vas tedy srdecne zvu a pojdte se taky "prizivit". Ujistuji vas, ze za dobu, co v Mushow poradame akce (a ver, ze jich bylo neurekom), byl to vzdy jen cisty provar a spoustu prace. V CKF to neni jinak. Nastrkane penize, spoustu prace a od pocatku jen reseni utoku nastesti jen nekolika jedincu. Doba, diky arogantni politice u nas, nepreje jakemukoliv sdruzovani. Jenze co muzeme delat, kdyz statni organizace se proste s jednotlivcem bavit nebudou? Co s tim, kdyz si chces napr v KRNAP zajezdit bez obav, ze ti stale nekdo bude stat za prdeli? Mate snad nejake jine reseni? Sem s nim! Rad si na chvili sednu do kresla a budu picovat na vse a na vsechny (nic proti vam), co chteji neco delat a nekam to konecne posunout. Ac se to tak mozna nekterym zda, ne vsichni jsou v organizacnich strukturach motivovani hlavne penezi. Ale to je na vas, at poznate, kdo je nadsenec, kdo si honi ve funkci ego a kdo to dela hlavne pro prachy….Za sebe mam jasno. Bafunar ze me nebude, ale pomuzu velmi rad;)  Jako mnoho ostatnich, cehoz si moc cenim. Kazdopadne vam kluci doporucuji si vse pozorne procist a pak soudit...

Odpovědět
stejnaci.eu (web)
05.01.2012 v 12:49

Cau,

To moc rad slysim, a drzim palce. Doufam ze se vam to zadari. Co mate v planu nebo takovej hlavni cil? 

Posledni dobou je to 99% procent o penezich, ja delam jeste par dalsich sportu kde se to cely pos.. do toho komercniho hnusu a to je pak fakt tezka demotivace.. Tak pevne doufam ze tady nam to vydrzi cisty neruseny pojezd. 

Odpovědět
Milan (web)
05.01.2012 v 09:33

Ahoj kluci,

jsem taky radovym clenem CKF. Nekolikrat tady byla napadnuta federace tim, ze nekolik zlatokopu to dela pro penize. Kluci, jiz v roce 2005 jsme s Peldou jako Forkite usporadali prvni akci na Mosnove a vse jsme platili z vlastni kapsy. Nasledovaly dalsi akce a opet jsme platili vse z vlastni kapsy. Dokonce i web kameru a meteostanici na Klokocove jsme platili z vlastni kapsy (meteostanici nam 19.12. urval kus strechy, ale z vlastni kapsy kupujeme novou) a to jsme o zadnych federacich a asociacich nevedeli. A verte mi, ja zadne komercni ucely nemam viz. www.forkite.cz

Milan

Odpovědět
Přema
04.01.2012 v 22:29

Pořád jsem si nemohl vzpomenout odkud už jsem o tomto pánovi  XAXAP slyšel , ale nakonec jsem to našel :  http://www.muskareni.cz/czech/search2.php?table=Comment&string=XAXAP

Tento mistr je velice oblíbený i v rybářské komunitě a je velký "specialista"  v   AČP a také v problematice  Českého rybářského svazu.. Hlavně reprezentati ČR v muškaření mu nemohou přijít na jméno ...  ono v kitingu se asi bude schylovat k  něčemu podobnému 

vybírám jeden z mnoha komentářů který reaguje na XAXAPa : heled se panacku porad jen napadas a nekoho nazyvas ruznymi jmeny, ale sam vyhody, ktere svaz nabizi v plne mire vyuzivas! na tvem miste bych radeji zustal v ustrani a jen tise prihlizel. vpomen si na debatu jenz si vedl s pikem v utery na ceste z chrudimi! pane podnikateli :-)
 

Odpovědět
KAMO (web)
04.01.2012 v 18:27

Naprosto souhlasím s tímto vyjádřením. Takový člověk, který se prezentuje jako manažer AČP nemá ve své funkci co pohledávat. Kitingu u nás jenom škodí. 

Odpovědět
Pavel
04.01.2012 v 18:12

Rád čtu takové oficiální vyjádření. Pana Xaxapa osobně neznám, ale po tom co jsem četl jeho příspěvky tak myslím že kitingu spíše škodí a způsob jeho vyjadřování se vůbec nehodí na člověka ve funkci.

Odpovědět

Odpověď na komentář:

stejnaci.eu (web)
05.01.2012 v 12:49

Cau,

To moc rad slysim, a drzim palce. Doufam ze se vam to zadari. Co mate v planu nebo takovej hlavni cil? 

Posledni dobou je to 99% procent o penezich, ja delam jeste par dalsich sportu kde se to cely pos.. do toho komercniho hnusu a to je pak fakt tezka demotivace.. Tak pevne doufam ze tady nam to vydrzi cisty neruseny pojezd. 

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook