mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

RYŽOVIŠTĚ BACKCOUTRY – potřebujete průvodce?

Navigace: mushow.cz / News / RYŽOVIŠTĚ BACKCOUTRY..

V Ryžovišti je vše v cajku na zimní sezónu. Čeká se jen na poslední maličkost, na sníh. :-) No kdo si počká, ten se dočká, Vánoce se blíží a i na Mushow začínáme nadělovat! Usaďte se a čtěte dál....

Nástupní stanice
Velmi pokročilí a při ideálním směru větrru mohou odjet přímo od baráku :)

Jakmile napadne, vyrojí se na pláních Ryžoviště spousta snowkiterů. Někteří jsou staří ostřílení lokálové, jiní na Ryži byli jen párkrát a někteří tento superspot navštíví vůbec poprvé. U většiny potom sleduji, že zakotví na jednom místě a tam si to dávají tam a zpět bez toho, že by si užili tento vyjímečný spot v celé jeho kráse. Pokud jsou na Ryži dobré podmínky, můžete celý pojezd pojmout jako jeden velký trip. Nejdelší okruh má kolem 40km, což při občasném nutném křižování na určitých místech spotu dá celkem i 50 až 60km! To už je na sváču a pifko v baťohu. :-) Celý okruh projedete tak za 3-4hoďky a pokud se vám někde obzvláště líbí a seknete se tam, doba pojezdu se ještě prodlouží. Nutno dodat, že pro takový pojezd je třeba mít něco odježdíno a hlavně natrénováno! Nejednou se stane, že na konci tripu přichází křeče a to i v částech těla, kde byste to vůbec neočekávali! :-) Proto je potřeba, aby skills kitera byl někde na úrovni středně pokročilý až pokročilý.

S Viktorem na "okruhu" :)
Nekonečné pláně 1...
Nekonečné pláně 2...

Pokud ale takový pojezd absolvujete, jsem si jist, že po zbytek svého života na něj nezapomenete! Dlouhé rovinky, jízda z kopce a do kopce, průjezdy mezi lesy, po ledě i v prašanu. Pokročilejší se mohou prolétnout luftem na spotech, kterých je po celé Ryži něúrekom. Dostanete se do míst, o kterých do dneška nemáte ani tušení, že se tam dá dostat. Změna síly větru je na jednotlivých místech taktéž velmi zajímavá. Vyjedete a musíte mávat a po pár kilometrech stahujete na hřebenu a v zesílených částech depower. Rozmanitost celého spotu je neuvěřitelná.

Prašan se vždy najde....
Poletový spot u Stránského...
Nekonečné pláně 3...

Jistě vám vrtá hlavou: „No jo, ale jak se k takovému pojezdu dostat, když Ryži znám jen z videí a internetu?“ No a proto jsem tady já. Nabízím průvodcovství pro středně pokročilé a pokročilé snowkitery. Provedu vás po spotu a dohromady si pojezd pěkně užijeme. Znám na Ryži naprosto dokonale veškérá zákoutí, každý strom, kopec, rovinu. Vím, kde je prašan, když všude jinde svištíte po ledu. Vím, jaké podmínky jsou pro ten který spot ideální, kde fouká více, pokud je vítr slabý a kde naopak méně, pokud duje hodně. Trefím zpět i v mlze, kdy není vidět na krok. Prostě Ryži znám dokonale.

Spot u Stránsklého....
Nafoukaný prašan za stromy využijete do skoku i k hladkému přistání...
Powderu není nikdy dost!

Pokud se tedy rozhodnete využít mých znalostí, kontaktujte mě a pokud budu „doma“, rád s vámi vše projedu. Dopředu zkonzultujeme pormínky a potvrdíme si session.

Ptáte se na cenu? Vše je for free, grátis, prostě zadara! Né na všem musí člověk vydělávat. Někdy stačí rozzářené tváře všech zúčastněných. Berte to jako vánoční dárek od Switche! :) Večer potom dáme pifko u Vikiho v Mastal baru a prohlédnem fota z celého dne!

Takže pokud se rozhodnete a budete si chtít užít toho nej snowkitingu, kontaktujte mě na: info@mushow.cz, nebo na tel. 608 858479. Na místě potom zhodnotím váš skills a pokud bude vše v cajku, jedeme na výlet! 

Mějte krásný den a brzy v Ryžovišti při backcoutry freeridingu nashle! :-)

Switch

Vložil: admin, 03.12.2018

Komentáře

pepikorliklocal
04.12.2018 v 20:51

jen at sou pekne pohromade jako slepice na dvorku hned nekde u silnice v divocene ciha spousta nebezpecí myslivci,diva zvěř a hlavně hlavně lesni dělnici to sou erc hovada 

Odpovědět
Lbr
05.12.2018 v 08:02

Pokud je to tedy tak nebezpečné, jak píšeš...tak vybírat spoty mimo Rýžoviště, jo?:-)

Odpovědět
pepikorliklocal
05.12.2018 v 22:11

depa je to celorepublikový u nas v vletě dva dřevorubci honily houbaře a řvaly na něj marcelko pod budem si hrát

Odpovědět
Lbr
04.12.2018 v 09:08

Ahoj, mám dotaz jako začátečník(minulý rok první snowkite jízdy)-který obdivuje pláně na Rýži a určitě bych rád nejednou navštívil tento parádní spot. Z jaké strany nejlépe na plac ke Křížku nebo Stránský vrch - abych se vyhnul el. drátům? Jde to vyjet s kitem od Vajglova nebo Stránského a nebo pěcha za dráty? Nerad bych někde porušil nějaký zákaz-třeba vyplašil dobytek a nebo byl na poli někoho, kdo si to nepřeje:-) Díky moc, Libor

 

Odpovědět
Switch
04.12.2018 v 09:44

Kdyz chces ke krizku, nejjednodussi je nechat auto u Vikiho Ryzovky a ujit 200m nad draty. Easy. pokud jsi zacatecni, doporucuji spot U hnoje, smer Detrichov. Tam te nikdo prudit nebude, dobytek tam neni, kvalitni vitr jisty a dost mista. Stranskemu se jako zacatecnik vyhni. Pekny den! :)

Odpovědět
Lbr
05.12.2018 v 08:05

Díky za rady, právě plánujeme i ubytko na Rýžovce, takže pěšky v dosahu:-)

Odpovědět
Switch
05.12.2018 v 19:33

Jasne, je to kousek. Potkame se na miste! Kdyz snih da... :)

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook