mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

SLINGSHOT RPM 2019 - test

Navigace: mushow.cz / News / SLINGSHOT RPM 2019 -..

 

Vždy, když přichází na trh nové RPM od Slingu, je kolem toho slušný humbuk. No a pokud Slinghsot slaví dvacku, rozuměj dvacet let, dá se očekávat dvacetinásobný.

Já ale moc na kecy nejsem a raději si vše osahám sám. Ve Slingu nám v Mushow vycházejí vždy maximálně vstříct a nové RPM už tady máme většinou v září. A to je dost času si vše pořádně osahat! Podzim nám letos vyšel maximálně a aby vše bylo na 100%, vydali jsme se ještě v prosinci na týden dom Egypta. Co to znamená? No znamená to jediné. O novém RPM máme načteno opravdu hodně a testy probíhaly za všech možných podmínek. Slabý vítr, silný vítr, flat, chop, vysoké skoky, rychlost, wakeštýlo...

První, co vás na novém RPM zaujme je dizik. Ve Slingu barvama letos rozhodně nešetřili a tak na vodě nejdete přehlédnout! Kite v barvách duhy je opravdu excelentní. Pokud to tedy někde položíte, můžete si být jistí, že vás najdou! :) A to se hodí což?

Další věc, která vás trkne do očí, je nový vývaz s kladkou. IRS vývaz je asi největší a nutno říci, že revoluční (opět) věcička. Kladka ale není umístěna tak, jak jsme byli zvyklí. Je umístěna na krajích křídla a o funkci celého vývazu se můžete dočíst více v popisu kitu na Mushow kitestore. Co se praktických zkušeností týče, kite je prostě někde jinde. Zvýšil se výkon, ale to né tak, že by vás kite rval z hrany po větru. Vše je hladké a kite perfektně kontrolujete i když přifoukne a to i při wakeštýlo štipungu! To znamená, že po náhlém zesílení větru nemusíte hned na břeh kite měnit, ale v pohodě vše odjezdíte s jednou velikostí. Vše je dáno změnou geometrie v závislosti na síle větru a práci na depoweru! No prostě kite stále zrychluje, cílová rychlost je úžasná! S tím vším jde ruku v ruce i stoupavost, která narostla hlavně u větších velikostí. Já jsem například naprosto nadšen z RPM 14, kde je stoupavost na takto velký kite enormní.

 

Skoky? Tak to je další věc, která vás u RPM překvapí. Né, že by starší RPMka lítaly málo, no ale tady je o5 nárust znatelný a to minimálně 20%! Prostě to odpálíte a potom se nestačíte divit! :) Polet je hladký, naprosto perfektně kontrolovatelný. Na toto si vélmi rychle zvyknete. Kite jsem vyzkoušel i v zimním provozu a že byla letos zima vymazlená, testovalo se fést. RPM obstálo i v této kategorii na jedničku. Pokud nemáte problém v zimním módu s foukáním kitu před každou session, užijete si parádní pojezd i v tomto ročním období. Přesnost, rozsah, polety vše je velmi zábavné a při dostatku sněhu můžete vyzkoušet i wakestyle, no problem. A výhoda? Potřebujete jen jeden kite na celou sezónu, což značí velkou úsporu vašich finančních prostředků.

Nové RPM v zimním provozu

 

Wakestyle

Pokud experimentujete s wakeštýlem, nebo jste již kovaný wakestyler, je nové RPM jednoznačnou volbou. Pop a slack je u tohoto kitu špičkový, backstal (padání kitu do okna po absolvování triku) se nekoná, kite drží jako přibitý. Při přechytu ráhna v triku máte v rukou méně tlaku (samozřejmě v závislosti na odrazu). Díky enormnímu popu jsou triky nyní vyšší, máte na vše více času. Aby taky ne. Carlos Mario (světový šampión ve freestyle kiteboardingu 2019) na své trojky větší čas ve vzduchu potřebuje a kite mu tento delší čas s přehledem poskytne. Pokud trik nezvládnete a kite skončí ve vodě, startování je bezproblémové a bleskurychlé. 

Materiál

Co se zpracování a materiálu týče, kite je vyhotoven, jak již jsme u Slingu zvyklí, na té nejvyšší úrovni. Strategické rozložení panelů a švů, kevlarové chrániče choulostivých míst, ripstop canopy, D2 trailing edge, nebo prémiový polyuretanový blader. Netřeba vše do podrobna rozebírat. Všichni, kteří kity od Slingu vlastní, se přesvědčili, že trvanlivost kitu je opravdu vysoká a kity vydrží v plném zápřahu i několik sezón. Nemusíte každý rok kite měnit s tím, že vydrží ve špičkovém stavu se zachováním vlastností opravdu dlouho.

 

Nové RPM je k otestování na MKB, jarní podmínky jsou k tomu ideální...

A co je tedy největší devizou nového RPM 2019? Jendoznačně UNIVERZÁLNOST. Kite ocení jak začátečníci, tak letci, nebo kovaní wakestylaři. 

Jak jsem již psal výše, nejlépe je si vše osahat osobně a nevěřit na kecy, ať jsou jakkoliv líbivé. Pokud tedy máte zájem si nové RPM vyzkoušet, tak do toho! Na MKB jsou větrné podmínky nejlepší vždy na jaře, tak se nestyďte a na Mkb si o nový kity k testu řekněte. Tak poznáte sami nejlépe, co nové RPM dokáže v reálu.

Podrobnější popis RPM naleznete přímo v Mushow Kitestore.

Pokud máte jakékoliv další otázky, ptejte se v diskuzi pod článkem. 

Switch

Nové RPM testováno v Egyptě

Vložil: admin, 10.03.2019

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook