mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

NOVÁ ČESKÁ KITOVÁ ZÁKLADNA V BRAZÍLII ANEB CENOVĚ

Navigace: mushow.cz / News / NOVÁ ČESKÁ KITOVÁ ZÁ..

 

São Miguel do Gostoso Shamballa 32

 

http://www.shamballa32.cz

Rádi by jste vyrazili na spot bez turistů s nekonečně širokými a dlouhými plážemi, perfektními větrnými podmínkami a teplotou oceánu takovou, že si do boardbagu ke kitu sbalíte akorát plavky?

Pokud ano, tak jste Vítaní u Nás v domečku Shamballa 32, který se nachází na kite - wind surfovém spotu v Brazílii, v oblasti Rio Grande do Norte, v malém rybářském městečku São Miguel do Gostoso, která nabízí druhé nejlepší klima na světě, takže se můžete těšit na čistý, čerstvý a zdravý vzduch.

https://www.natalriograndedonorte.com/natal-brazil-overview/

Jakmile nasednete na letadlo TAP Portugal v Praze nebo Vídni, tak po třech hodinách doletíte do Lisabonu, který rozhodně stojí za to navštívit, dát si na náměstí Praça do Comércio kávičku u oceánu a poté nasednout na další šest a půl hodinový hodinový let rovnou do hlavního města státu Rio Grande do Norte, a to do Natalu.

Zde Vás již bude čekat náš řidič s cedulkou Shamballa 32 a během hodinky a půl přijíždíte ke kondomíniu Shamballa, projedete recepcí, kde se musíte nahlásit a už směřujete rovnou do našeho domečku Shamballa 32.

Časový posun oproti České republice je 4 hodiny, ale do Natalu se přilítá večer okolo 22. hodiny místního času, takže žádný jetlag nehrozí, protože jakmile dorazíte dáte jedno pivo a jdete rovnou do postele.

Shamballa 32 je deseti pokojový bed and breakfast dům, který je umístěný v hlídaném kondomíniu Shamballa, do kterého se dostanete jedině přes 24 hodin hlídanou recepci. Jakmile Vás řidič vysadí před našimi dvěřmi, uvítáme Vás a zavedeme do Vašich pokojů, buď to do pokojů v přízemí, které jsou chlazeny klimatizací nebo do větrnějšího 1. patra, kde Vám bude vát příjemně čerstvý vítr nebo si jednoduše zapnete větrák.

Každé ráno jsou pro Vás připraveny od našich holek Tajny a Beaji snídaně formou švédských stolů složených z lokálních potravin. Ještě předtím než se pustíme do jídla, můžeme skočit do našeho privátního bazénku nebo si vyrazit na tenisový kurt, squash nebo do velkého plaveckého bazénu přímo v kondomíniu. Po snídaní je ideální čas na after breakfast nap a pro jsou Vás přichystáný hamaky, postel a lehátka pod širým modrým a větrným nebem.

Jakmile skončí morning nap, nasedneme do buggy car, která na Vás bude čekat přede dveřmi a vyrazíte rovnou na pláž a na kite - wind surfový spot k našemu kamarádovi Remimu do Escola do Gostoso. Žadný velký balení, pojedeme 3 min a už vyskakujete na nekonečně dlouhé, písčité a sluncem zalité pláži u Atlantického oceánu, který Vás nedovede ochladit, jelikož jeho stálá teplota sahá až k 27 stupňům Celsia. Na pláži však fouká příjemný vítr a na spotu Vás téměř odvaje.

V Escola do Gostoso je pro Vás připraveno veškeré vybavení a lektoři, takže není čas ztrácet čas a hurá na kite lekci. Po dvou hodinách lekce je třeba se trochu osvěžit v místním baru da Praia, kde Vám naservírují čestvý kokos, acai nebo vychlazený pivo.

Po lekci je přes poledne čas na nap time a proto se vrátíme zpátky do Shambally a pohodlně se uvelebíme na zdravotních 20 min zpátky do hamaky. Nabrali jsme síly a tak skáčeme zpět do buggy a vyrážíme opačným směrem na 10 min vyjížďku buggy do krásnýho zálivu Turinhos, kde si zaplaveme dáme odpolední kávičku a zrelaxujeme unavený tělo. Jakmile máme štěstí můžeme na přilehlé skále pozorovat ve vlnách plavající želvy.

Blížící se odpolední hodiny a západ slunce, evokují návrat domů, ale my se vydáme zpět do zázemí Escola do Gostoso na podvečerní match v tenis beach. Se zapadajícím sluncem se po vyhraném zápase přesunujeme do vedlejšího baru J. Sparrow na večeři, kde si lze objednat vše co nám oceán může nabídnout.

Unavení, najezení a spokojení se vracíme do našeho útulného domečku, kde si ještě otevřeme vínečko, pár piv a plánujeme další dny a výlety jako do TAO paradise na oběd a neskutečný zážitek v květinové jungli, na adventure trip Do Galihnos, kde se jinak než přes písčité pláže a duny nedostaneme. Plánujeme taky návštěvy spotů a pláží, kde otestuje větrnostní podmínky, abychom mohli posunout své kite - wind surfové schopnosti zase na vyšší level.

Z hlediska cen je Gostoso srovnatelné s Českou republikou mnohdy dosti levnější. Ubytování u nás vychází na 55 EUR na noc pro dvě osoby se snídaní v ceně, jsme schopni zajistit letištní transfér z i na letiště cena se pohybuje okolo 900,- Kč za jednu cestu. Objednání buggy car vychází cca 1000,- Kč na den a do buggy se v pohodě vejdou, až 4 lidi - mnohdy i více, ale to už je dost velkej punk.

Letenky se pohybují v průměru okolo 18 tis. Kč v závislosti na přestupech a na předstihu nákupu letenek. Taková dovolená pro dva na 10 dní s buggy a transférem u nás vyjde přibližně na 12 tis. Kč na osobu bez letenky. Ceny kurzů u Remiho vycházejí na 2 hodiny na 2 tis. Kč s vybavením 1 instruktor - 1 žák, storage je 120,- Kč/ den a zapůjčení vybavení vyjde na 480,- Kč/ den. Našim zákazníkům jsme zprostředkovali alespoň 10% slevu, takže se třeba na nějaký oběd, kávičku ušetří.

Kajter Alex byl v Shamballe s rodinou 3 týdny přes Vánoce a Nový rok:

Spot v Miguel do Gostoso je celoroční pro kite a windsurf. Já jsem se svými 90kg jezdil 9m jak s twintipem, tak na malé vlnovce. Windsurfaři pětky. Je jasné, že spoty, kde fouká každý den, jsou chimérou. A nevím, jeslti jsme měli štěstí, ale mezi 15.12. a 7.1., kdy jsme tady byli, foukalo každý den. Někdy to ráno vypadá na bezvětří, jsou mraky a na zahradě stopy po deštíku. V poledne jsou ale mraky ty tam a vítr zas jede. Cajky jsme měli u Remiho v hlídaném storage na pláži nebo jsem si je bral s sebou bugynou. U široké písečné pláže je mělčí šelf a 300 m od břehu je reef. Na něm se dělají moc pěkné vlny většinou 1-2 metry, ale podle místních vyjímečně i 4m 8). Mezi pláží a reefem je při odlivu spíše flat voda, při přílivu chop. Fouká sides shore, při horších dnech side off shore. Na reef se tedy jede přímo kolmo.HF se dá jezdit pořád, při odlivu je nutno odejít kus do hlubší vody (cca 100m). Zjednodušeně řečeno je odliv jeden týden dopoledne a další týden odpoledne a pak se to zase opakuje. Fouká i dopoledne, ale nejkrásnější vítr je mezi 12-16 hodinou. Pak to rychle zdechá. Kolem Vánoc slunko zapadá v 17:30 a ráno vychází v 5:30 (12 hodin světla, 12 hodin tmy :), vítr se rozjíždí mezi 8 a 9 ráno. V okolí je několik spotůs lagunamu, kde se dá jet, když by zrovna v |gostosu nefoukalo. Dají se jezdit i downwindy.”

Vložil: Sandra_Shamballa32, 20.07.2019

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook