mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

MUSHOW OPEN 2012 NEWS

Navigace: mushow.cz / News / MUSHOW OPEN 2012 NEW..

Předpověď už se asi nezmění a proto můžeme vyhlásit podrobnější program Muhow Open 2012. Mrkněte taky na nové hodnocení triků po vzoru PKRA. Co se prize money týče, prachy na dřevo za freestyle berou rideři do 9. místa a kočky do 6. místa. No mrkněte na to...

PROGRAM MUSHOW OPEN 2012

Sobota 28.4.2012

8:30 – 10:00: Registrace

10:00 - 10:30: Losování

10:30 - 11:00: Skippers meeting 

11:30: První možný start freestyle single elimination muži/ženy

11:30 – 14:00: Freestyle singe elimination muži/ženy

15:00 – 17:00: Courserace – okruhový závod – rozjížďky

18:00 – 19:30: Best trick, kiteloop session

20:00 - ???? Afterparty

 

Neděle 29.4. 2012

9:00: První možný start freestyle double elimination muži/ženy

9:00 – 11:00: Freestyle double elimination muži/ženy

11:30 – 13:30: Courserace – okruhový závod – rozjížďky

14:00 – 16:00: Freestyle double elimination finále muži/ženy

17:00 – 19:00: Best trick, kiteloop session

20:00 - ???? Afterparty

 

Pondělí 30.4. 2012

9:00 – 10:00 Freestyle wakeboarding – trenink (Bratislava)

10:00 – 12:00 Freestyle wakeboarding – závod (Bratislava)

14:00 – 18:00 Jam session včech zúčastněných, foto a videosession

20:00 - ???? Závěrečný ceremoniál s vyhlášením vítězů, afterparty

 

Úterý 1.5. 2012

10:00 – 18:00 Foto a video session, jam session všech zúčastněných

 

ROZDĚLENÍ PRIZE MONEY

NOVÉ HODNOCENÍ TRIKŮ FRESTYLE 12/7

 

Vyřazovací způsob „pavouk“ jednoduchá a podvojná eliminace Struktura závodu Závod je veden v rozjížďkách vyřazovacím systémem. Rozpisem závodu je pověřen ředitel závodu a je veden tzv.systémem pavouka. Minimální počet je 4 závodníci a maximální počet je 32 závodníků v závodu. V případě většího počtu závodníků se jedou kvalifikační rozjížďky.

 


Závod by měl mít následující rozjížďky:

-1. kolo- rozjížďka 4 závodníků- pokud možno jeden na jednoho

-2. kolo- rozjížďka 4 závodníků- pokud možno jeden na jednoho

-čtvrtfinále: rozjížďky 2 závodníků

-semifinále: rozjížďky 2 závodníků

-finále: rozjížďka 2 závodníků Všechny informace týkající se rozjížděk má dát ředitel závodu na prvním setkání závodníků a organizačního týmu tzv. skippers meeting. V žádné rozjížďce není dovoleno střídání závodníků.


Závodníci jsou posuzováni dle triků v jednotlivých rozjížďkách. Posuzování je zcela založeno na výkonu jednotlivých závodníků v závodu. Hlavním hlediskem při posuzování triků je náročnost a kvalita provedení. Kombinace triků může zvýšit bodové hodnocení. V každé rozjížďce budou rozhodčí u závodníka posuzovat maximální počet 12 triků, z nichž rozhodčí vyberou 7 triků s nejvyšším hodnocením, které budou započítávány do konečného výsledku.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A máme to komplet. Prize money nejprestižnějšího pretěku sezóny,  Mushow Open 2012,  se vyšplhalo na ČR do vesmírných výšin 50tis. babek českých!!! A to na dřevo, v tisícikorunových bankovkách! Celý závod byl také ofiko schválen ČSJ (ČESKÝ SVAZ JACHTINGU)  jako první závod Českého poháru v kiteboardingu s koeficientem 4. Máme přihlášeny první zahraniční závodníky, na startu kompletní špička českého kiteboadingu!  Očekává se pořádná řežba! Takže pokud ještě nemáte program na víkend, pojdte do toho! Děkujeme všem sponzorům a mecenášům, kteří přiložili ruku k dílu!

Přátelé a kamarádi, další malý krok v našem úsilí.  Závod Mushow Open je ofiko uznán IKA (International Kiteboarding Asociation) a ISAF a dostal ranking. Tzn., že všichni pretěkári si můžou vyjet plnohodnotné body a to ve výši 101 world ranking points.  ČKF (Česká Kitová Federace) je nyní oficiálně členem IKA, která pod sebou sdružuje takové organizace, jako např PKRA. Na odkaz mrkněte zde na stránky IKA (International Kiteboarding Asociation)

 

Mushow Open 2012 – Nové Mlýny, Pavlov 28.4. - 1.5.2012

Mushow Open je dnes již legendárním závodem, pořádaným na začátku sezóny na novomlýnské Mushow Kitebeachi (MKB). Letos poprvé se tento tradiční závod pojede pod záštitou ČESKÉ KITOVÉ FEDERACE. MKB skýtá pro pořádání tohoto druhu závodů naprosto bezkonkurenční podmínky z celé České Republiky. Teplé klima, jedny z nejlepších větrnných podminek u nás. Velká startovací a vodní plocha, perfektní zázemí pro závodníky i diváky, ubytování přímo na místě, vodní záchranná služba i zázemí se samostatnou ošetřovnou. Výhodná je také poloha MKB, která leží jen pár kilometrů od hlavního tahu z Brna do Vídně, kde velkou část cesty jedete po dálnici.

Termín akce byl stanoven na víkend 28.4 a 1.5.2012. V tomto termínu, i dle statistik, je velká pravděpodobnost kvalitního větru. Pokud nefoukne, bude díky doprovodnému programu na místě mnoho možností, jak se vyžít a nenudit se. Letos poprvé také wakeboarding competition. Wakeboarding se stává nedílnou součástí kiteboardingu a to jako kvalitní tréning v čase, kdy se nedostává kvalitních větrných podmínek. 

PROPOZICE

Termín konání akce:  28.4.-1.5.2012

Místo konání: Mushow Kitebeach (MKB) - YC Pavlov, vlek Bratislava

Začátek: sobota 28.4.2012 od 10hod.

Ukončení akce: úterý 1.5.2012 v 18hod.

Formát závodu:  Kiteboarding Freestyle Jam competition (v případě dobrého počasí single/double elimination), Courserace okruhový závod, Wakeboarding cable competition

Hlavní rozhodčí: Víťa Adamíček, jediný kompetentní a vyškolený rozhodčí s celosvětovými zkušenostmi ze závodů světového poháru

Hlavní pořadatel: Mushow community

Startovné: Freestyle Kiteboarding - 400Kc (ČKF 300Kč), Kiteboarding Courserace - 200Kc (ČKF 100Kč), Wakeboarding cable  freestyle - 300Kc (v ceně pojezd na vleku)

PRIZE MONEY:  50 000Kč!  Na dřevo!

Hodnotné věcné ceny samozřejmostí. 

Ubytování:  YC Pavlov (buńky, stany, auta, pod širákem:), Jirka Fanfrla - penzion s vlastním sklípkem, Hotel Pavlov

 

Jak se k nám dostanete?

Mapa:


 

PROGRAM

28.4 - 1.5.2012

HLAVNÍ PROGRAM:

  • Freestyle competition
  • Courserace competition
  • Wakeboarding freestyle cable competition (v den špatných větrných podmínek)
  • každodení efter party, BIG AFTERPARTY potom večer 30.4. s vyhlášením vítězů

Doprovodný program pro závodníky:

  • winch naviják wakeboarding, HP trenažér, trampolína, longboarding
  • ochutnávka vín
  • chiling, zevling, fun

Program pro veřejnost:

  • základy ovládání kitu
  • testy vybavení značek Slingshot, Hadlow, Mushow, Ikon
  • Longboarding, wakeboarding za navijákem, katamaran, jetsurf atd.
  • Landkiting
  • občerstvení v přilehlých stáncích, chillout zóna pro váš odpočinek na terase Mushow Kitebase
  • každodení afterparty
  • LETECKÁ AKROBACIE BY ČUĎA!

 

OBECNÁ PRAVIDLA ZÁVODU

Registrace

Každý závodník, který se chce účastnit závodu se musí zaregistrovat a zaplatit registrační poplatek (startovné) a to buď on-line nebo přímo na místě konání před začátkem závodu. Podrobnosti o registraci najdete na oficiálních stránkách organizátora závodu. V případě, že je závodník řádně zaregistrován a zaplatil registrační poplatek, avšak se nemůže závodu z jakýchkoliv důvodů zůčastnit, nemá nárok na navrácení startovného a bude v listině závodníků veden jako NS-nestartoval.


Souhlas s pravidly

Současně s registrací a účastí na závodě, který je organizován pod pravidly ČESKÉ KITOVÉ FEDERACE (ČKF), každý závodník souhlasí s tím, že se bude těmito pravidly řídit a bude akceptovat případné tresty a ostatní nezbytná opatření vyplývající z pravidel závodu.


Rozhodnutí o účasti v závodu

Pouze závodník rozhoduje o tom, zda do závodu nastoupí nebo zda závod ukončí. Závodník musí respektovat rozhodnutí rozhodčích. Všichni závodníci a členové organizačního týmu musí uposlechnout rozhodnutí ředitele závodu.


Setkání závodníků a organizačního týmu

První den závodu se minimálně 1 hodinu před startem uskuteční setkání závodníků a organizačního týmu. Na tomto setkání se závodníci dozví informace nezbytné k účasti v závodu, popř. plánované změny.

BEZPEČNOST ZÁVODU

Bezpečnost a sportovní duch jsou nejdůležitějšími aspekty v závodě. Závodník, který poruší tyto zásady bude neprodleně ze závodu vyloučen. Závodník má poskytnout veškerou možnou pomoc jinému soutěžícímu, který je v nebezpečí. Závodník je osobně zodpovědný za to, že bude mít ochranné vybavení, které je pro podmínky daného závodu adekvátní. Závodník se zavazuje, že bude provádět triky a samostatnou jízdu tak, aby nijak neohrožoval jiné závodníky či třetí osoby. Závodník musí podepsat prohlášení o startu na vlastní zodpovědnost v závodu, pokud je o to požádán. V případě, že je závodník mladší 18 let, musí registraci provést jeho zákonný zástupce. Kdykoliv závodník čelí nebezpečí nebo má potíže (nemůže se vrátit zpět, zranění apod.), musí mávat rukou na přivolání pomoci.


Obecné bezpečnostní pravidla

Závodníci nesmí být v soutěžním prostoru, pokud se nejedná o jejich rozjížďku. V době mezi rozjížďkami má přednostní právo na přistání kitu ten závodník, který se účastní následující rozjížďky. Soutěžící, který jede port tack (má kite na levé straně), dává přednost v jízdě soutěžícímu, který jede starboard (kite na pravé straně). Soutěžící jedoucí port tack MUSÍ změnit směr nebo rychlost tak, aby jezdce strarboard nijak neomezil. Pří míjení jezdců: závodník, který je up wind (výše proti větru), musí umístit svůj kite směrem vzhůru ve větrném oknu (kitové šňůry drží úhel větší než 45 stupňů vůči zemi) a závodník jedoucí down wind (níže po větru) musí umístit kite níže ve větrném oknu (kitové šňůry drží úhel menší než 45 stupňů vůči zemi). Jestliže oba závodníci jedou na stejnou stranu, musí závodník jedoucí jako druhý ve směru jízdy změnit směr tak, aby neomezil nebo nevytlačil druhého závodníka ze soutěžního prostoru.


Vybavení

Kite použitý v závodě musí být vybaven bezpečnostním systémem (dané výrobcem kitu). Všechny kitové bary (řídítka) použité při závodě musí mít bezpečnostní systém - quick release system a safety leash. Safety leash musí být připoutaný k závodníkovi (vyjímkou jsou závody na překážkách a v rail parcích). Všichni jezdci musí mít během tréninku a závodu ochrannou přilbu. Kdykoliv závodník čelí nebezpečí nebo má potíže (nemůže se vrátit zpět, zranění apod.), musí mávat rukou, na přivolání pomoci.


Počasí

Když se rozhoduje o organizaci závodu, nesmí být opomíjena bezpečnostní pravidla (větrné podmínky a počasí: např.bouřky, mlha). Ředitel závodu může rozhodnout o zrušení rozjížďky z důvodu nebezpečných větrných podmínek. Minimální rychlost větru pro pořádání závodu ve freestylu a best triku je minimálně 8 uzlů. Ředitel závodu může stanovit jinou vhodnou minimální rychlost větru na základě dalších faktorů počasí.


Registrace

1. Předregistrace probíhá neustále online 

2. Registrovat se můžete na místě - v sobotu 28.4.2012 od 8:30 do 10:00 přímo na MKB u Kitebase.


Každý závodník, který se chce účastnit závodu se musí zaregistrovat a zaplatit registrační poplatek (Freestyle Kiteboarding - 400Kc (ČKF 300Kč), Kiteboarding Courserace - 200Kc (ČKF 100Kč), Wakeboarding cable  freestyle - 300Kc (v ceně pojezd na vleku). V případě, že je závodník řádně zaregistrován a zaplatil registrační poplatek, avšak se nemůže závodu z jakýchkoliv důvodů zůčastnit, nemá nárok na navrácení startovného a bude v listině závodníků veden jako NS-nestartoval.

PODROBNÉ SEZNÁMENÍ SE ZÁVODNÍMI PRAVIDLY - ČESKÁ KITOVÁ FEDRACE (ČKF)

ČKF OBECNÁ PRAVIDLA

ČKF PRAVIDLA FREESTYLE

ČKF PRAVIDLA OKRUHOVÝ ZÁVOD

Upozornění. Všichni závodníci zaregistrovaní do závodu Mushow Open a se zaplaceným startovným zároveň přijímají pravidla za své. Na pozdější protesty typu nevěděl, nebyl přítomen, nepochopil nebude brán v žádném případě ohled!

Vložil: admin, 26.04.2012

Komentáře

Čikas
25.04.2012 v 16:29

Tak to je super,  škoda že se tam nepřesune ještě závod na vodních skůtrech a mužeme startovat uplně všichni dohromady :) aspon bude prdel a krásně uhlazená voda ....
 

Odpovědět
Switch
25.04.2012 v 16:44

Surfari budou startovat na vedlejsim placku mimo kitebeach a pretek si pojedou daleko na vode. Mushow Open kite zavodu se to nijak nedotkne. Na MKB kvuli bezpecnosti jen kiteri. To snad vsichni chapou....

Odpovědět
Martin
26.04.2012 v 07:56

Jestli to dobře chápu bude kitebeach pro surfaře, včtně běžných návštěníků uzavřena?

Odpovědět
Switch
26.04.2012 v 10:13

Ano spravne. Surfari jen na vedlejsim "starem" vlezu do vody...

Odpovědět
Martin
26.04.2012 v 19:57

a pro kitery co si chtej jen zajezdit je plaz otevrena ( pro start a pristani ) nebo je vyhrazena jen pro zavodniky ?

Odpovědět
Switch
26.04.2012 v 20:56

Pro kitery na start a pristani je ve vyhrazenem prostoru otevrena.

Odpovědět
michaldivis (web)
25.04.2012 v 11:34

Hlavně to moc nepřechválit ...at nam winguru vydrží....jinak nás tam bude více ....slalom windsurferů český pohár  přesouvají na Mlýny z Nechranic kvuli větru.... mohli bychom je vzít na kurs nebo s nima jet  slalom  a opačně oni nás vzít na jejich formulové závody ( okruhové závody)jako další třídu  ,které budou 19.5. na taky na MKB ....venku už jezdí kite + ws pohromadě a problémy to nedělá ,když už jsme všichni pod ČSJ ( ČWA +ČKF ) http://www.cwa.cz/ ...téma k zamyšlení Michal (...slalom na twintipech je taky super..) 

Odpovědět
Koudy
25.04.2012 v 09:05

Předpověď vypadá luxusně:-) Switchi ty vládneš magii a větru, dešti!!!!!!!Super!Držím palce ať vám klapne organizace, děláte kus práce a myslím, že jsou všichni kiteři nadšený! Konečně zase možnost řádně pojezdit, potkat známé tváře,pokecnout a něco nového otestovat!Parádní akce! Snad taky dorazíme:-)
 

Odpovědět
Mushow Open 2012
24.04.2012 v 09:08

První trenál možný dnes a dle predpovedi i ve ctvrtek

Mushow slape!

Odpovědět
KAMO (web)
24.04.2012 v 09:58

Jo jo jo těšíme se!!!

Odpovědět
Mira-HRKR (web)
24.04.2012 v 08:41

A předpověď vypadá že se do Blavy na ten wake ani nedostaneme :D Vítr každý den, snad to vydrží!

Odpovědět
Switch
24.04.2012 v 08:58

Zaklepat na drevo! Vsude a az do Mushow Open!

Odpovědět
Pucik (web)
19.04.2012 v 00:07

Slovenska banda urcite pride, je len otazka ci bude dost plny bar. Tentokrat nebudem posledny, teda aspon dufam.

Odpovědět
Roman
12.04.2012 v 20:13

Ahoj všichni!
Kolik jezdců se bude podílet na Courserace?
Rádi bychom, aby přišel z Ruska, Petrohrad

Odpovědět
admin
13.04.2012 v 14:40

+- 30 riders

Odpovědět
Milo
14.04.2012 v 08:52

Most of the riders will compete on TT boards, only 3-4 on raceboards.

Odpovědět
Roman
14.04.2012 v 18:08

thank you! :)
Is it possible to race on non "production registered boards"?
Homemade raceboards are allowed?

Odpovědět
michaldivis (web)
03.04.2012 v 20:42

šikulky.....:-)) ,teď může dofrčet aji Lenten nebo Heineken ......Bommba......větru a rejsu zdar .Michal Diviš

Odpovědět
Johnsky (web)
02.04.2012 v 13:55

Yes,už se to blíží a spusta z nás se nemohou dočkat,zdar síle větru--)řádné párty a vítězům..

Odpovědět
sejki (web)
18.03.2012 v 09:13

ahoj Zdendo!

Super akce !!!Prosímtě zkuste zvážit Vypsání pro seniory nad 60 let !!Já bych chtěl ještě jednou v životě vyhrát nějakéj závod!!Ale ne v důchoďáku.Banda Rozkošnejch pirátů určo dorazí v hojném počtu.Z Tarify zdraví Sejki.PS atˇse daří

Odpovědět

Odpověď na komentář:

fiky (web)
01.03.2012 v 08:33

Aloha, bude závod rozdělen na amatéry a na profíky? Těžko se jim tam motat, ale zkusil bych si kolo odjed.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook