mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Lefkada 2013 klepe na dveře

Navigace: mushow.cz / News / Lefkada 2013 klepe n..

Léto se pomalu a jistě blíží a s létem přichází Lefkáda 2013. Na sezonu 2013 připravujeme několik novinek. Největší novinkou je kite resort Kleopatra. Ve spolupráci s hotelem kleopatra jsme pronajmuli soukromou pláž kde od 1.května otevíráme nové zázemí Agios Nikolaos KITECENTER. Je toho hodně a máte se na co těšit.V resortu najdete hotel s bazénem, pool bar, kite shop a na pláži zázemí kitové školy, test centrum, půjčovnu windsurfingu a SUP (stand up paddle board), beach bar, parkoviště a další servis. Je toho opravdu hodně, tak to vezmeme popořádku a postupně Vám představíme všechny novinky.

Řecká Lefkáda je přes léto domovem pro spoustu kitových nadšenců posledních několik let, tak není nutné moc dlouho básnit o zdejších krásných plážích, jídle a greek style atmosféře. Kdo ví, ví, kdo ne tak to musí vyzkoušet. Pro ty co na Lefkádu ještě nedorazili, si představíme zdejší spot a jak to v Řecku funguje.


ANK (Agios Nikolaos Kitecenter) se nachází u vesničky Agios Nikolaos vzdálené 10km od města Lefkáda. Přímo v Agios Nikolaos najdete tři různé spoty, další dva jsou vzdáleny do 10km a několik spotů do 100km na celodenní výlet. Na všech spotech funguje termický vítr o síle 7-10ms, který fouká téměř denně od oběda do západu slunce.

Spoty v ANK                                                                                                                                                  


 

1) Kleopatra kite beach (pro pokročilé ,,jezdící,,  kitery)




První část na pláži za hotelem Kleopatra je hlavním zázemím ANK (Ag. Nikolaos Kitecenter). Díky přilehlému kopci zde funguje ,,bay effect,, a vítr je zde nejsilnější. Spot je vhodný pro jezdící kitery, windsurfery, kteří odsud vyráží na rovnou vodu na flet . Směr větru je side on shore wind. Písečná pláž je mělká až 30m od břehu. Na pláži najdete zázemí KITESCHOOL, KITE SHOP, TEST CENTER a BEACH BAR. Nově jsme rozšířili nabídku o půjčovnu /kurzy WINDSURFINGU a SUP (stand up paddle board)/. Dopoledne můžete vyrazit na SUP trip, nebo si zacvičit JOGU, po obědě kitovačka a večer mejdan :). V rezortu na pláži jsou připraveny sprchy, záchody, wi-fi, úschovna vybavení, kompresor a  parkoviště. Nekitující doprovod může vyrazit k bazénu do hotelu Kleopatra.


2) Front beach (pro začínající kitery)

Druhá část směrem na moře slouží především pro začátečníky a pro potřeby kitové školy. Voda je tady zhruba 100m mělká a vítr perfektně stálý. Směr větru je side on shore, což je nejlepší varianta pro výuku kiteboardingu. V místě slunečníků, které je vyhrazeno pro koupající se (část asi 100m dlouhá), je kiteboarding zakázán, což prosíme, respektujte. Přímo na pláži se můžete občerstvit a odpočinout v místním beach baru s příjemnou obsluhou a v příjemném prostředí.


3) Flat lagoon (pro zkušené kitery)




Třetí část spotu je plytká laguna s totálně hladkou vodou. Fouká zde off shore (od břehu), proto je toto místo vyhrazeno pro freestylery a zkušené ridery. Z hlediska bezpečnosti je na tomto místě učení začátečníků zakázáno. Tento spot je jeden z nejlepších spotů pro freestyle kiteboarding v Evropě a můžete tady vidět trénovat profesionální jezdce a s otevřenou pusou koukat jak sekají p..eleJ.

 

Spoty do 10km

4) Milos beach




Nejznámější spot na Lefkádě, kam vyrážíme, když v ANK nefouká. Termika je zde cca o 2-3ms silnější a vítr zde v sezoně fouká na 95% po 3měsíce. Pláž je oblázková, ale ve vodě jsou kameny a v kombinaci s on shore větrem (přímo na břeh) není spot vhodný pro začátečníky. Kiteři, kteří už jezdí tu mají jistotu každodenního pojezdu a když přifoukne tak si užijete i opravdové vlny.

 

5) U kostela




Ještě 3 roky zpět to byl náš tajný spot, kam se dalo buď nastoupat proti větru z ANK, nebo brodit. Nyní je spot snadno dostupný díky novému mostu a můžete přejít na pláž suchou nohou. Průzračná voda, kamenný reef o který se rozbíjí vlny, ostrůvek s kostelem a členité lagunky dělají z tohoto místa spot spotů. Termický vítr je zde bohužel nejslabšíL. Fouká zde side on shore na břeh. Vyplatí se ale počkat, protože pojezd tady stojí za to.


Tipy na celodenní výlet

Do Řecka partičky kiterů jezdí na celé měsíce, tak je fajn občas zvednout kotvy a jet na výlet. 

6) Fuckir flet




Toto je náš zamilovaný spot, který je vzdálen pouhých 27km od ANK centra. Pokud v ANK náhodou nefouká, přesně toto je alternativa vydat se na výlet na tento spot, kde je vítr 100% záležitostí. Jde o 150m dlouhou kosu, kde je možný pojezd jak pod kosou na totálně rovné vodě, popřípadě pro méně zdatné nad kosou, kdy při potížích přistanete přímo na pláži. Nutno dávat pozor, protože ve vodě u břehu číhá nebezpečí ve formě ježků. Proto tento název. Na vodě je již hluboká voda, takže bez obav.

 

7) Flat land

Spot vzdálený od ANK asi 120km. Cesta na spot se odvíjí kolem moře, takže je na co se dívat. Spot samotný je rájem pro ty, kteří hledají rovnou a plytkou vodu, vhodnou jak na učení začátečníků, tak pro wakestyle a freestyle animals, kteří mají rádi, když jim to pod nohama moc nedrncá:). Samotný spot je tvořen několika kilometry rovné a plytké vody s rákosovými ostrůvky, které lze dle libosti přeskakovat. Parkujeme na místě, kde se od posezení na pláži díváte přímo na diktující kamarády dva metry od Vás. Místo je echt El Greco, takže tady nenajdete supermarkety, kavárny, nebo vymazlené taverny. Nenajdete tady ale ani další kitery na vodě, samozřejmě kromě Vás a vaší creew. Během dne gril párty, pro otrlejší možnost přenocování na spotu s návštěvou místní taverny s jedinečnou obsluhou místního lokála:).

 

..Další pecku na kterou si posvítíme příště jsou kitové balíčky,, KITE PACKAGES ,,.  Výhodná nabídka ubytování s kitovým kurzem pro začátečníky, nebo ubytování a kompletní servis v resortu pro pokročilé ridery. Kitovými balíčky otevíráme dveře do resortu pro všechny kitery, kiterky, rodiny, studenty,  pro všechny lidi co si chtějí užít luxusní dovolenou v Řecku za rozumnou cenu. Prostě hodně muziky za pár pěnězJ.

více informací na:

www.kiteschool-greece.com

Vložil: rubi, 17.02.2013

Komentáře

Alex (web)
24.05.2015 v 23:10

Ahoj, muzes prosim Te upresnit vic lokaci pro ty dva spoty Flat land a Fuckir flet. Klidne na mail. Diky, Alex

Odpovědět
Switch
25.05.2015 v 17:31

Mail....

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook