mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

ČKF NEWS

Navigace: mushow.cz / News / ČKF NEWS

Česká Kitová Federace vydala na svých stránkách následující info:

 

Přijetí ČKF do Českého Svazu Jachtingu

Dne 22.2.2012 byla Česká Kitová Federace (ČKF) prijata Českym Svazem Jachtingu jako zástupce pro kitové sporty na narodní a mezinarodni úrovni.

Timto krokem se stala Česká Kitová Federace oficiálním zástupcem všech lodních (kitových) tříd v ČR a to: kiteboarding, snowkiting a landkiting na národni i mezinárodni urovni. ČKF má jako jediná organizace v ČR právo pořádat oficiálni závody o titul Mistra České Republiky ve všech kitových třídách. 

Od letošniho roku 2012 jsou vybrané závody a jejich výsledky organizované pod hlavičkou ČKF uznávány: 
ISAF - IKA International Kiteboarding Association – jediná celosvetově uznávaná mezinarodní kitová organizace. Pod organizací IKA je již zaregistrováno více než 36 zemí z celého světa. Na rok 2016 připravila IKA nominaci kiteboardingu na olympijské hry a to disciplínu okruhové závody.
Závody organizované pod IKA: včechny oficiální závody na národní a mezinárodní úrovni,
světové tour a poháry:
PKRA – světový pohár v kiteboardingu
KTA –  asijský pohár v kiteboardingu
KTE – evropský pohár v kiteboardingu
KSP – světový pohár na vlnách - wave
IKA – nominuje kiteboarding na olympijské hry Rio de Janero 2016

ISKA – International snowkiting association
Pod záštitou této organizace jsou organizovány největší závody ve snowkitingu již od roku 2004. Od roku 2011 spolupracuje s organizacemi IKA a WISSA na sjednocení pravidel pro snowkiting.
WISSA – world ice and snow sailing championship
Založena roku 1980 čímž je historicky nejstarší organizace, která pořádá závody na sněhu a ledu.

 

Členové ČKF přijati do mezinárodní komise pro snowkitivé závody

Česká Kitová Federace je hrda, že může oznámit oficiální nominace a přijetí Kamila Peterka a Vítězslava Adamíčka do mezinarodní snowkitové komise sestavené organizacemi International Kiteboarding Association (IKA) a WISSA  za účelem vytvoření jednotných mezinárodně uznávaných snowkitových pravidel pro okruhové závody a freestyle.

Cílem této komise je sjednotit pravidla pro jednotlivé disciplíny s přihlédnutím na rozdílné podmínky ve kterých se závody ve snowkitingu pořádají (zamrzlá jezera, zasněžené pláně nebo kopcovitý terén či hory).

 

Vyjádření ČKF k závodu Mistrovství České Republiky Abertamy Snowkite Open 10.- 12.2.2012

Uspořádaný závod Mistrovství České Republiky Abertamy Snowkite Open pod hlavičkou Asociace Českého Powerkitingu nesplnil kritéria pro organizování oficiálního Mistrovství České Republiky. Jako takový není a nebude uznáván jako oficiální závod pro udělení titulu Mistra České Republiky organizacemi:
ČKF, ČSJ, ČSTV, IKA/ISAF, ISKA, WISSA a dalších více než 36 kitových organizací zastupující jednotlivé státy po celém světě. 

Závodníci z tohoto závodu nemohou používat získané body v žádných dalších mezinárodních závodech či žebříčcích a ani titulu Mistr České Republiky ve snowkitingu.

ČKF je jediným zástupcem pro všechny kitové třídy a to kiteboarding, snowkiting a landkiting v České Republice a spadá jako zástupce těchto lodních/kitových tříd pod činnost Českého Svazu Jachtingu na národní úrovni a pod IKA/ISAF na mezinárodní úrovni.

Pro další info navštivte stránky ČKF zde.

 

PřijetíČKFdoČeskéhoSvazuJachtingu

Vložil: admin, 17.04.2012

Komentáře

sejki
21.04.2012 v 14:19

sorry,ale  předpokládal bych,že zástupci federace budou rádi ,že se našel někdo kdo je ochotnej uspořádat závod  protože vím ,že tolik ochotnejch lidí zas není.Nechci se nikoho dotknout,ale mohli to napsat trochu ohleduplněji .Přišlo mi to ,nefér vůči závodníkům, (protože jsem to neuspořádal já ,ale Pepek z vedlejší Lhoty tak to neuznám??Toť vše .Aloha

Odpovědět
admin
21.04.2012 v 09:33

Administrátor stránek si vyhrazuje právo smazat urážlivé, nesmyslné nebo daných témat se netýkající příspěvky. Děkujeme, že na tomto fóru nepoužíváte sprostá slova!

Odpovědět
sejki (web)
21.04.2012 v 09:07

výborně soudruzi a pak že komunismus vymře - jak je výše napsáno tak nikdy.Velká gratulace!!!!!!

Odpovědět
admin
19.04.2012 v 09:12

"Honzo z Sumavy", bo to smrdi Chacharovinou;), vsechny tve ostatni komenty mimo misu (firemni lustrace atd.) budou smazany.

Odpovědět
XAXAP
19.04.2012 v 11:11

Hele admine, já už na tenhl web nepřispívám, bo mě swičák mazal :-) A komentovat to nemá smysl. AČP má svůj program, MČR v landkitingu má svůj termín, český pohár v land a buggykitingu taky, pohár ve snowkitingu na další zimu taky. Reprezentace na MS v buggykitingu je jasná. Jen můžu dodat to, že jsme při stanovování termínů brali ohled na akce jiné, třeba Mushow.  A na webu se vyřeší prdlajs.

Odpovědět
admin
19.04.2012 v 12:03

:) Ber to proste za hotovou vec. Prekracovat urcite meze nelze...

Odpovědět
Honza Šumava
19.04.2012 v 20:33

Nevím, jestli ta "Chacharovina" byla pochvala nebo pohana. Já se za své názory nestydím a určuji si je sám. A vážně už ta debata přerostla mé obvyklé diskusní nadšení. Ani jedna organisace to už nedělá pro mě, ale pro mladší. A na scoringu, nebo lustracích, jak říkáš, není nic divného. Když chce třeba zahraniční investor někam zacílit, pracuje běžně s takovými informacemi. Ani nejsou tajné. To pro informaci a snad ne mimo mísu či meze.
 

Odpovědět
Milan Kratochvíl
19.04.2012 v 21:33

Honzo, prosím Tě o odpověď, zda-li tím posledním členem výboru, který řídí firmu, která na tom není ekonomicky dobře, jsem já? Děkuji za odpoveď

Odpovědět
Pucik (web)
19.04.2012 v 00:23

Nechajme ich pracovat a uvidime. V tejto chvili nie je co riesit iba sa domnievat a to je pre babky na trhu. 

Myslim si ze vyjadrovat sa k Albertamom tam veruze nemalo byt. Ved vsetci vieme ze im to ČKF, ČSJ, ČSTV, IKA/ISAF, ISKA, WISSA neuzna a neviem o tom ze by o to ziadali. Naviac je to retrospektiva. Uznat takyto titul by chcelo nadhlad celej kitovej spolocnosti. 

Kurzu sa chcem zucastnit tak ako som to Vitovi povedal pred rokom do telefonu. Dufam ze sa miesto najde.

 

Odpovědět
Green
18.04.2012 v 14:29

Ahoj, je/bude  někde k dispozici seznam(termíny) landkite závodů?  Zajímá mě hlavně MTB Freestyle, bude se něco takového konat? Díky za odpověď......

Odpovědět
admin
18.04.2012 v 15:04

Sve dotazy ohledne techto veci smeruj prosim primo na ČKF na info@ceskakitovafederace.cz. Diky.

Odpovědět
Martin
18.04.2012 v 09:20

Ahoj všichni, skvělá zpráva a gratuluju ČKF!!! konečně organizace, která podléhá mezinárodním pravidlům a dá řád kitování v ČR, který už je běžný standart ve světě. Pro mě je jasná autorita ten, koho uznávají ostatní národní a mezinárodní organizace. Za ČKF stojí ISAF/IKA  a ČSJ a další ze snowkitingu, které neznám. Já jsem dělal několik let windsurfing a vím, žo toto je jediná správná a možná cesta.

Jó a Honzo ze Šumavy: titul mistr ČR opravdu nemůže rozdávat každý i když jak píšeš to dělá z nadšením. Pro pořádání závodů tohoto formátu slouží určité regule a titul musí být uznaný i jinými organizacemi a jak jsem pochopil ani ISAF/IKA či ČSJ nebo organizace se snowkitingu ten titul z Abertamy uznávat nebudou. Tento řád funguje v ČR a i jiných státech světa ve většině sportů proto, aby se po jedné sezóně najednou neobjevilo 5 mistrů ČR.

Druhá věc je, že jsi asi ani nepochopil, že jediný kdo má právo spravovat a řídit lodní třídy v ČR což je i kiting obecně (kiteboarding, snowkiting a landkiting) je Český svaz jachtingu zastoupený ČKF.
A obecně organizace sdružující jachaře v jakékoliv formě je tady více než 110 let a v dnešní době nese jméno ČSJ. Takže tvůj názor s datumem je zcela irelevantí.

Windsurfing to pochopil již X let před kitery :)
Díky za prostor

Odpovědět
Honza Šumava
18.04.2012 v 23:17

Martine, jsem nerad člověk, který útočí či vyvolává spory, nicméně k tvému komentáři mám značné výhrady. Titul Mistra ČR nedeklaruje a nedefinuje žádný obecně závazný předpis. Je to více méně věcí vývoje a historie a obecného uznávání. Nejstarší fungující spolek má pro toto určení z těchto obecných hledisek větší mandát než jednoletý projekt založený na obecném a plošném sebeustanovování do pozic. Krom toho se u mladých sportů, jako je kiting, už mnohokráte objevil stav, kdy národní šampionát vyhlašovalo hned několik organizací. Nejen u nás, ale i v západním světě. Utřáslo se to až dohodou, kterou motivovaly prachy, které je lepší zíkávat synergicky. Vysoudit to nelze. A v těch třídách není úplně jasno ani venku. Kitesurfing si jachtaři obecně asi uzmou, už pro finanční zajímavost. Snow se na tom možná sveze. Land jde už dlouhodobě vlastní cestou mimo vodní jachting. A kdyby jachtařům šlo opravdu o prospěch všech kite disciplín, o což mám obavy, měli by vehementní zájem o zjištění reálné situace, reálné historie a reálných projektů. Nevypadá to na to. A smrdí to.
 

Odpovědět
Mira-HRKR (web)
17.04.2012 v 20:59

Odemne palec nahoru! Zaštítění ČKF Českým Svazem Jachntigu je pro mě dostatečný důkaz kvality. Konečně se v čechách dočkáme takových základních věcí jako je mezínárodní závodní licence, kvalitní závody a reprezentační žebříčky.

Dobrý práce!!

Mimochodem nikdo tu asi nikomu nezakazuje pořádat kite akce/závody mimo IKA resp. ČSJ či ČKF!

Odpovědět
Milo
17.04.2012 v 21:12

Přesně tak, zvolená cesta fungování ČKF pod ČSJ je nejenom správná, ale i nutná ...

Odpovědět
lukash-hrkr (web)
18.04.2012 v 14:24

Souhlas s Mirou. Dobra prace!

Odpovědět
ivanhoe
17.04.2012 v 13:06

Honzo z Šumavy,
ono v dnešní době platí, že pokud člověk opravdu něco umí tak si za to většinou nechá zaplatit. Samo pokud předvede kulový tak to je naposled co mu někdo něco dá. Pouze nadšení stačilo ve SVAZARMU nebo při akci Z a to je naštěstí za náma.

Odpovědět
Honza Šumava
17.04.2012 v 14:39

Já obecně nemám rád slovo zdarma, protože takhle není ten svět prostě nastavený. Já se ovšem domnívám, že prvně je potřeba ukázat, že něco umím a že má moje nabídka hodnotu, kterou pořadatel promění v hodnotu minimálně stejnou neli větší. A taky musí být v reálných dimenzích aktuálního stavu. Mám pochybnost o obém. A ta akce byla výrazně nejlepší dosud zorganizovanou soutěží, kde i mezinárodně aktivní harcovníci uznávali vysoký standard. I bez bafuňářů, kteří se snaží z aktivity lidí paraziticky vycucat kačky. S lidmi, kteří to zvládli a kteří tam mrzli, protože to pro své kamarády a kolegy prostě chtěli udělat. Tahoš,Aleš a Chachar ode mě mají velký palec nahoru. Mně tohle zveřejněné komuniké prostě smrdí. Už jen proto, že před nedávnem byla komunikována spolupráce a rozvoj a teď si jakási grupa prakticky v batolecím věku a s rozporuplnou referencí uzurpuje exkluzivní právo něco určovat.

Odpovědět
Honza Šumava
17.04.2012 v 17:13

Zdeňku (pokud je admin furt ještě switch), já se byl na Mushow open mrknout. Dobrá akce. Bez debat. Takových dobrých akcí se ale třeba ve snowkitingu nebo landboardingu a buggykitingu už uspořádalo dost. Nikdo si ovšem drze nepřivlastňoval diktátorské právo určovat, co má či nemá nějaký status. Navíc už u několikerého pokračování s historií násobně delší než trvání tohohle spolku. Kdyby se ti kluci drželi toho, co umí (voda), a nešlapali po práci druhých, zvlášť když v tomhle ohledu neviděj ani koncový světla "konkurenčních" pořadatelů, působilo by to výrazně pozitivněji.

Odpovědět

Odpověď na komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook