mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

ZANZIBAR

Navigace: mushow.cz / Spot reports / ZANZIBAR

Jednoho dnes se probouzíme a je vymalováno. Musíme z tohohle EU koncentráku do dža. Takhle to dál nejde. Čekujeme destinace, kde se můžeme dostat bez vějškrabu z nosu a padá jednoznačná volba. Zanzibar. Voláme si s partičkou a nakonec se dostáváme na neuvěřitelné číslo 16 člověčích bytostí připravených opustit zombieland! Kupujem letenky, Paja s Jirkou zajištují ubytko a 22.1.2Q21 vyrážíme na trip do prý "zaostalé" Afriky.

Straší v TV, straší ve sračkometech, straší na internetu, nicméně situace live je trochu jinde. Na hranicích ČR – AUT je jediná kontrola, které stačí vidět booking na letenky a to byl za celou cestu vlastně jediný „problém“. Jedeme dál. Parkování řeší Niki po cestě. Auto necháváme na parkáči u Pandy, pár minut od letiště. Zaparkujete, dojede auto, odveze vás na letiště a to samé i při přílletu. Cena za 16 dní kolem 100eur. Parádní zkušenost.

 

Mezipřistání v Addis Dhabi, teda vlastně v Addis Ababě v Epitoi!  Znalí vědí, žejo :-)))
Jak dostat ježka do klece? Místňáci si za pár šilasů poradí se vším :-)
Veřejná doprava
A jsme na místě. Každé ráno kokos místo vody...
A hned na vodu. Není na co čekat...
Kity parkujeme hned před barákem...

Let s Ethiopian probíhá hladce. První zhruba 6hod., mezipřítání v Adis Ababě, tam zevl na letišti a další let zhruba kolem 3 hod. Roušky v letadle sice byly, ale pokud jste si je na místě sundali, nikdo to moc neřešil. Letiště to samé. Jsme na Zanziku a tady je třeba při vstupu koupit víza zhruba za 100USD, vyplnit pár papírů a jedete si. Horko, móc horko! :-) Rozdíl oproti ČR zhruba 50st je hustý. Pandemie? Místní o ničem neví (možná proto, že telku tady má málokdo) a poslední dva kretény z EU, kteří ji přišli na Zanzik řešit, vyprali s tím, že tady prostě žádný koviďák není! Za půl měsíce jsme rouškonosiče neviděli a mrtvoly na ulicích kupodivu taky ne! Asi zázrak! No prostě ráj! :-)

Cesty na Zanziku jsou spíše necesty, kdo dřív ten dřív, prostě řízený chaos. Havárku jsme ale za půl měsíce neviděli, takže naprosto funkční záležitost. :)

Dojíždíme do Jambiani a jdeme na ubytko. A to je nádhera! Pokoje skromné, malé a se sprchou, ale útulné. Víc nepotřebujete, stejně se dovnitř chodíte jen vyspat. Zevl zóna tady, to je ale jiná káva. Pohodlné sedačky, pěkně ve stínku a s výhledem. Bar, pifko, kokosy a hlavně jídlo! Na menu parádička. Krom jiného, octopus a kalamára z grilu za 180kč v přepočtu, no mám po zbytek výletu vybráno! :-)

Házíme věci na barák no a ….. je tady winda! I když jsem po cestě rozlámaný, jak cikánské hračky, nedá se jinak. Total flat a vítr na RPM 14, jezdíme do tmy, únava je ta tam! Usínám asi za 17 sekund. :-))

Další dny dáváme výlet na místní opice, želvy, hady a jinou havěť. Mé srdíčko zaplesalo nad nedalekou jeskyní s nádherně čistou sladkou vodou. To je naprosto dokonalá záležitost, kterou si pro jistotu zopáknem ještě za dva dny poté a to brzy ráno, když v jeskyni ještě nikdo není. No já bych tam mohl klidně i bydlet. 

 

Výlet na opičky...
Partička byla v klidu...
Želvouši byli taky fpoho...
A hadice naštěstí taky :-)
 
Voda crystal clear...
Nákup u lokálů nejvic fpoho...
No a o5 na vodu. Dory v letu s grabem...
Áďa full speed...
I na surfing došlo. Tobajs a Switch v dablu...
Áďa v letu...
Pájka...
Děcka kite hodně baví. Podpoříme...

Kiteboarding zde je závislý na větru a taky na přílivu a odlivu. Může se stát, že máte vodu až po plot před barákem, a nebo naprosto sucho.:-) V tom případě musíte dojít klidně i 200m, než na nějakou vodu narazíte. Odměnou vám ale je karibská lagunka s naprosto čistou a rovnou vodou s pískem pod nohama. Teplota vody zde je jako ve vaně, krátký neoprén netřeba. Vítr zde funguje dle předpovědi a nejvíce je ho vždy k večeru a při setmění. My to trefili tak na půl, ale jezdit se s velkým kitem dalo skoro denně. Pár větrů jsme vyzevlili na výletech, což byla trochu škoda, ale nejen kitem je živ člověk žejo. Velký pozor si ale dávejte na zdejší slunce. Hlavně při příjezdu je to jako by vás vzali plamenometem! Chvíli se projdete a večer se balíte do mokrého prostěradla. Někdy ani krémy nepomůžou, tak bacha! 

Byli jsme varováni před místníma, že stále otravují, že se tu krade atd. Za sebe mohu říct, že bylo vše v klidu. Místní vám sice imrvére chtějí něco prodat, ale s takovým milým přátelským přístupem. Znáte to. "I have very good price for you, because you are my friend!" Tak určitě! :-) Můžete si z toho udělat i zábavu a pokud chcete mít klid, zkuste naopak vy něco prodat jim! :-) Uvidíte, že za chvíli budete mít od mísrních managerů pokoj. 

 

 
Mafiózo Dejv...
Svačinka a zevlzóna two...
Karibik v Africe...
Miminko gekona...
A večerní žrasó...
 
Večer a vesmír
A ráno znova na nákup

Po pobřeží najdete spoustu resortů, restauraček, barů a některé i s bazénem pro případ, že voda v moři v nedohlednu, nebo milujete vůni chlóru. Ceny jsou naprosto fklidu, podobné jako u nás. S vyjímkou mořských plodů, které jsou zde opravdu za babku. Malinko si připlatíte za pifko, to pořídíte v resortech kolem 70-80kč v přepočtu, ale zase nealko za ceny kolem 30kč. Na pobřeží můžete taky nakoupit různé oblečení, korálky, obrazy, věci ze dřeva, nebo si jen tak dát masáž od místních holek. 

 

 
A máme tu co? No máme tu winda! :-)
Večerní laškování po západu
Tobajs a sluneční louče
Všechno u nosu
Voda plýtká v celé laguně a teplá jako ve vaně
Naprostý souhlas! :-)
Šutronabíječka
Večerní moon
 
obsluhy Charlie Beach Lodge, kde jsme byli po většinu tripu ubytovaní. Čárlí je naprosto srdečný člověk, původně z Jihoafrické republiky, který to tady vede s VELKÝM srdcem ❤️ Na čem jsme se domluvili, vše do puntíku platilo, několikrát nám nezjištně pomohl a ta nádherná energie, která z něj vyloženě sálala! Perfektní! Carlos, který měl na starosti bar a jeho nenapodobitelný humor, kterým nás každý den zásoboval, to byla další excelentní bytost na místě. Takže ještě jednou, velké díky jak místním, tak všem zůčastněným na tripu, byli jste perfektní! 

Krásné dny všem dobrým lidem

HAKUNA MATATA

Switch

 

Odlét! Cesta z5 proběhla hladce, Tři sedačky pro jednoho a parádní výhled, tak to máme rádi :-)
Boží! Tak zase někdy, partičko!

Partička na tripu: Pájka, Jirka, Áďa, Dave, Honzík, Tobajs, Switch, Nikča, Dory, Tom, Silvi, Jirka, Šimonek, Domi, Viki, Libor

P.S.  I přes nekončící strašení našich zločinců ve vládě a médiích, i zpáteční cesta probíhala naprosto pohodově, žádné testy, na hranicích do ČR ani noha. Zbavte se strachu a žijte po svém, pokud vám to okolnosti dovolují. Tahle situace už snad nebude dlouho trvat a všechny zrůdy, co se na tomhle zločinném omezování svobody podílejí dostanou, co si zadlouží! Nedejte se! ❤️  WWG1 WGA ❤️

Vložil: admin, 09.02.2021

Komentáře

Pepikorliklocal
02.03.2021 v 04:23

všechno je to wokurky pekny,az na ty disko učesy a pak se divite ze chodime s nahubkem dyz uz ni serfaři nemaj v hlave jedinej poctivej dred a čmolíky  -pro teba to platit Grbi taky i dyz sedel vydešenej doma za voknem

Odpovědět
Beda (web)
17.02.2021 v 07:50

Pěkné povídaní a musel to být opravdu zážitek, palec nahoru!

Odpovědět
Drak
14.02.2021 v 22:20

Paráda. Já dojel nedávno z Egypta. Tady antigenni a u nich za 30USD

na letišti  PČR. Nejlépe přes Poláky. Odpadá buzerace po návratu. Jste Tranzit.

Tak žádné strachy a užívejte lidi. :)) 4h letu a týden Kaitu bez roušek. :)) 

Odpovědět
Pospa
10.02.2021 v 22:30

Čauvec, musím říct že teda nádhera! Parádní fotky, parádní místo a parádní report. Kde jste hledali letenky? Taky chceme vyrazit, jen všude letenky skoro na celý den 16hod+...

 

Díky a brzo na mlejnech !

Odpovědět
Switch
11.02.2021 v 11:04

Diky! Letenky u Ethiopian (jedina bez testu?) jsme brali pres Pelikana. A ta doba presunu byla podobna, kolem 16hod, ale pokud cekas na letisti pri prestupu, vetsinou to ubehlo jako.........pet flasek vina :))

Odpovědět
Jirka a Pája
10.02.2021 v 11:31

Ahoj Zanzibar rodinko,

Byl to super extra luxus pohoda výlet!!!

Srandy kopec a zážitků ještě víc.

S vámi zase rádi kdykoliv kamkoliv.

Tešíme se na viděnou

A HLAVNĚ HAKUNA MATATA

Odpovědět
Grby
10.02.2021 v 11:07

Teda dát dohromady 16lidí, to už je husarský kousek.....pecka!

Odpovědět
Switch
10.02.2021 v 11:30

Nikdo se moc nerozmýšlel. Hlavně vypadnout z tohodle borčusu. Hlavní limit je strach. A ten ze zúčastněných nikdo neměl. Dojedeš na Zanzik a prozřeš ještě víc. V ČR stále spánek. Asi zimní :-))

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook