mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

ŘECKÝ TRIP 2018 – cesta

Navigace: mushow.cz / Spot reports / ŘECKÝ TRIP 2018 – ce..

A máme tady léto. A jako každý rok prcháme před českým no windem do Řecka. Letos si tady trochu pobudeme. Plán je na 3 měsíce. Prémiový pojezd máme za sebou, ale o tom dnes řeč nebude. Prní info je z cesty, jak to v jednotlivých státech po cestě chodí a na co si dát pozor.

Vydali jsme se na cestu o5 po ose Česká republika (MKB, Pavlov) – Slovensko – Maďarsko – Srbsko – Makedonie – Řecko (Ráches).

Česká republika

Tady situaci znáte. Nádrž do plna, dálniční známka a frčíte.

Slovensko

Zde u bratov je vše v klidu, na cestě pohoda, dálnička na 10 dní 10eur.

Maďarsko

Už dávno není tou klidnou zemí, kde to na dálnici byl balzám. Přehuštěný provoz a to i o víkendu, dálnička pro osobák 11eur, obytka 2x tolik. Na hranicích se Srbskem rychlovka, pár aut, čekačka 10min.

Srbsko

Tady už to začíná být velká pohoda, na dálnici volno, průjezd přes Bělehrad v pohodě.

Benál podražil všude, nafta v Srbsku kolem 162-169 jejich peněz. Dálniční poplatky stejné, jako minulý rok. V průsmyku, kde se na jediném srbském úseku jelo po okresce, je již skoro všude dálnice. Velká pomoc. Jediný kousek, který ještě není pod dálnicí, můžete využít na zastávku na véču v místním obrovském motorestu PREDEJANE. Vynikající pljeskavica s domácím chlebem a pifko Jelen potěší. Na parkáči od sympatického dědouška potom koupíte nejlepší med, jaký jsem kdy jedl. Doporučuji ten tmavý, voní lesem.

POZOR!

Na dálnici za Bělehradem směr Makedonie si dávejte pozor na místní partičku mafiánů. Funguje to tak, že první z partičky vás předjede s rukou na klaksonu a něco divoce gestikuluje, ukazuje na přední kolo a jede dál. Řeknete si magor. 300m za ním jede další a akci zopakuje. To už trochu znejistíte, borec hodí výstražky, vy za ním zastavíte a on na vás, že vaše přední kolo je totálně v crashi a že na to neujedete ani 3km a potřebujete opravu. Jako náhodou vás zastaví před výjezdem, že hned ve vesnici má dílnu atd. My znalí cikánských praktik jsme samozřejmě pochopili a jeli dál po dálnici. Světe div se, auto funguje dál, kolo v cajku a partička to zase vyzkouší na další kafky. :)

Makedonie

Makedonci překvapili. Očekávaný bump n' jump dálniční pojezd se nekonal. Opravené dálnice, na konci Makedonie dokonce luxusní nová (zatím bez poplatku) vybízí k zamyšlení. Jak je možné, ze tady to jde a u nás fuck off? Že tak chudá země postaví v relativně krátké době parádní cestu a u nás při nehorázných daních nic moc? Jak je možné, že dálnice se u nás staví za naše prachy a ještě musíme platit výpalné za dálniční známku (kdy platíte nesmyslně za auto, místo za osobu, jako by jste dokázali řídit dvě auta naráz žejo!:) Jsme prostě země kouzelníků:), silniční daň a další kraviny?! Nicméně když nám to nevadí, dobře nám tak.

Na hranicích pohoda, čekačky žádné. Nezapomeňte na zelenou kartu, tu tady sem tam vyžadují.

 

Na řeckých horách (Olymp) je ještě sem tam sníh.Termika šlape...

Řecko

No tady po přejezdu hranic na vás dýchner taková pohoda! Již na hranicích klasické znuděné mávnutí rukou, na dálnicích nikdo, mýtné stejné, jako minulý rok. Celá cesta z MKB až na Ráches měří nějakých 1540km, osobákem jste schopni brzo ráno vyjet a v noci jste na místě. My si po cestě (v Řecku hned za hranicema) pospali a ráno zbytek dojeli.

Po příjezdu jsme se přivítali se Spirem pěkně slivovičkou a plzeňským. A poté šli samozřejmě na vodu, protože termika v tohle období šlape náramně. Na vodě prázdno, jen pár lokálů.

 

Spirovo překvápko, plznička na baru!

Takže alespoň takto první info, doufám, že pomůže. Uvidíme se na vodě! :)

Switch

Vložil: admin, 04.06.2018

Komentáře

polda
13.06.2018 v 12:28

Dík za info, užitečné!

Odpovědět
Hamar
10.06.2018 v 10:57

Díky za pěkné čtení

Odpovědět
Switch
11.06.2018 v 13:24

Dik za dik! ;)

Odpovědět
Rampa
06.06.2018 v 00:17

spořádané info, díky za to a užívejte větru a pohody

Odpovědět

Odpověď na komentář:

Hamar
10.06.2018 v 10:57

Díky za pěkné čtení

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook