mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Mauro 2011 - Tamarin Big Wave Surfing

Navigace: mushow.cz / Spot reports / Mauro 2011 - Tamarin..

Pokud příjde bezvětří v ČR, bývá to obvykle průda a čas hustě zakalit. Né tak na Mauru. Vlny většinou jedou non stop a tak je tady čas surfingu.

Místo činu Tamarin. V pozadí Malý Meterhorn..

Většinou nás na Mauru budí burácení větru. Tentokrát je to jinak. Zlověstné hučení v dáli nás budí do nového dne se sevřenou prdelí. Při pohledu z okna je vše jasné. Mega vlny viditelné už z terasy našeho bejváku znamenají jen jedno. Nakládáme našeho mastodonta 11' na střechu naši trošku pobóchané kárky (jeden večírek jsme trošku nezvládli) a vyrážíme na vyhlášený wave spot v Tamarinu.

Emerson Fittipaldi a jeho vůz po Růské ruletě. Jízda v noci před horizontem v protisměru:)

Už na příjezdové cestě vidíme v dáli mlhu z vodní tříště. Parkujeme káru, sundáváme mastodonta a jdeme do toho. První jde do sweelu neohroženě Čuďa. Ve chvilce mezi sety háže board na vodu a co nejrychleji pádluje na volný oceán. Nestíhá a jedna z vln jej málem točí na záda. Čuďa ale zabojuje a monstr vrchol vlny olizuje jeho chodidla. Uf, to bylo jen těsně! Čuďa obrací a čaká na svúj set. A už to jede! Pořádně zapádlovat a už je tady sešup jako kráva! Čuďovi v té rychlosti vlají jeho milimetrové vlasy, fousy, trenky fletrujou jako vlajka...Prni botom turn a hned následuje cut back. Druhý již nestíhá a je nemilosrdně sežrán monstrózní potvorou. Čuďa se vynořuje až za minutu. Má dost. 

 

Čuďa s vypětím všech sil přejíždí nebezpečný set vln. Bylo to jen tak tak...
Ukázkový take off, jako ze surfařského slabikáře...
Čuďa si zkušeně konroluje lámající se lip. Profík je profík...
Břeh se blíží rychle, tady to nedopadne dobře!!!

 

Další pán na holení je Pepíno. José, jak je mezi místními diktátory přezdíván, volí taktiku zcela jinou a do vlny couve:) Největší vychytávka poslední wave sezóny, kterou postupně vychytávaj i takoví borci, jako Kelly Slater. Výhoda teto vychytávky spočívá v okamžité připravenosti ridera na monster potvoru. Malá nevýhoda je ta, že pokud techniku nemáte zvládlou jako Chosé, jdete při přechodu vlny okamžitě na rypák a hlavou pěkně zoráte korálové dno. Chosé je však zkušený couvač a vše zvládá bez sebemenšího problému. Big sweel je tady, monstrózni vlnu Chosé chytá přímo v jejím zlomu a už to jede. Opět sešup do údolí pár hadů a ride až na břeh! Chosé si vysloužil obdivný potlesk přihlížejících šedesátiletých domorodkyň, což jej samozřejmě povzbudilo a jde do toho znovu. Cůvačka jako z učebnice waveridingu. Vlna, zlom a biiiig crash! Je to fpejči! Nejnovější promodel je na sračky, Chosé dnes končí. Hlavní je že přežil!

 

José Algidez po nacouvání zařazuje déčko...
Zkušený take off přímo ve zlomu vlny. Excelent!
Oléééé!
Jazda dne s Josého cut back jibem...
...bojužel díky špatnému shapu boardu je José nemilosrdně vyprán
Byli jako bratři. Putovali za vlnami po celém světě. Teď je konec....

 

Poslední, který si jde pro svůj výprask je Switch. Zkušenost z něj sálá a sebejistě pádluje proti 20cm hovadu. Vlna se balí, zkušeně zanořuje špičku boardu a jde pod balící se hovado. Po výjezdu na širý oceán je tady první set. Vlna 2x větší než všechny ostatní žene Switche k pobřeží. Vytříbený štýl dovoluje riderovi pár krásných hadů. Je tady druhý set. Nástup, sešup, chlupy lítaj! Pračka jak hovado, 40cm tatramatka válcuje Switche ke břehu. Tohle nedopadne dobře! Naštěstí a díky dlouhodobému tréninku Switch uniká po dně s šutrem v ruce (po vzoru havajských mistrů) z impact zóny a po 10 minutách se vynořuje na kilometr vzdáleném břehu. To bylo jen tak tak!

 

Zkušené záběry paží a Switch jde do monster sweelu...
Take off jako ze žurnálu....
....a podívejte se na ten bezchybný a osobitý štýýl!!!
A jde se do barellu. Je to nevyhnuterné...
Z monster pračky Switch uniká jen díky mnohaletému tréninku a znalosti vln po celém světě...

 

Další ride už neriskujeme. S konstatováním, že zítra je taky den, skáčeme do káry a mizíme raději na barák.

A nyní ještě bezprostřední dojmy našich diktátorů:

Čuďa Nevím proč, asi se Switch styděl, ale opomněl, že jsme všichni po ridingu museli vyprat trenky od hoven. Fakt to bylo husté a nikdo z nás neudržel svěrač v zamknuté poloze, když se setík začal přibližovat.“

José K paddleboardingu mě přivedl asi před 5ti lety „Zetko“ na „Háčku“, takže nějaké zkušenosti už mám, ale hned jak jsme dneska přišli k vodě jsem věděl že je zle a že nás nečeká vůbec nic lehkýho. Oceán rozbouřený,vlny opravdu BIG a co hlavně nebyl tam žádný lokál, což naznačovalo obtížnost dnešního pojezdu. Potvrdil to hned Čuďa a jeho výraz ve tváři, když přejížděl první vlnu (přiznám se že jsme tlačil za něho J).

 Jinak jsem si to dneska fakt užil, zcela nová taktika „couvačka“ kterou jsem zavedl slavila úspěch. Počasí vyšlo perfektně. Atmosféra na břehu byla super, nakonec přislo i hodně lidí, což mě příjemně překvapilo. Snad jediné co mě mrzí je „rozpůlený“ board který semnou už procestoval celý svět a mám k němu zvláštní vztah. Naštěstí mám kolem sebe dobrý servisní tým, takže věřím že board dají opět dopořádku!“

 Take it Easy…José Algidéz

Switch „ Bylo to fakt něco nevídaného. Ta síla přírody je neuvěřitelná. Dostali jsme dnes krutě zabrat. Jedeme do Billabong factory shopu pro nové trenky. Ty, co jsme měli, už došly. Ride hard! “ 

 

Po našem výstupu nastupují místní lokálové...
...a taky Čuďova Péťa
Tento krutopřísnej tejpek má za sebou již několik let tréninku....
José truchlí nad ztraceným kamarádem...
A mohlo to dopadnout ještě daleko hůř...
Chosé to nejcennější tentokrát uchránil. Na jak dlouho?:)))
Místní Jaws zatím zůstal celosvětově nepokořen. Tak třeba příště?

Další dny dosahuje předpověď monstrózních rozměrů, tak zase skáknem na boardy, které máme osahané trošku líp. Další reportík již brzy. Stay tuned!

Switch, José, Čuďa, Čudě


 

Vložil: admin, 09.10.2011

Komentáře

zezin
17.10.2011 v 07:24

Mám z vás radost serfaři! Jen tak dál, je to tvrdej sport a vedete si dobře :o)
 

Odpovědět
badys
10.10.2011 v 21:51

hoóóóó´dně dobrej reportík.

Odpovědět
Čuďa
10.10.2011 v 16:34

To není žídná prdel ani k smíchu, mohli jsme umřít...

Odpovědět
KHi
10.10.2011 v 09:14

dobra prdel :D

Odpovědět
Silvie
09.10.2011 v 20:06

To jsem se po dlouhé době zase zasmála :-D report luxus a mega vlny taky! hlavně na sebe dávejte bacha!!!

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook