mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Mar Menor - bleskotrip do Španělska

Navigace: mushow.cz / Spot reports / Mar Menor - bleskotr..

 

Jednoho dne mě kontaktoval kamarád, což tak si udělat výlet do Španělska a spojit to s kitem a prohlídkou místních spotů. Slovo dalo slovo, u RyanAir bukujeme letenky a odlítáme směr Alicante. Po třech hodinách letu z Wroclavi (Honza je z Karviné a bylo to nejblíž) jsme na místě. Rychlá spojka Sylva, která se na místě stará o transféry, apartmány a českou hospu, je již na místě, nakládá nás do auta a odváží na apatmány do Torevieja, což je typické apartmánové město na východním pobřeží u středozemního moře. Musím říct, že i když jedeme na bydlení už po tmě, horko je tady teda slušné.


Day one - Los Narejos

Ráno se budíme, slunko svítí, horko jako kráva, ale co je hlavní, fouká. Hážeme cajky do auta a jedem prozkoumat první ze spotů, kite základnu ve městečku Los Narejos. Je hlášený jižní wind, což ještě umocňuje horké počasí, kdy i v šortkách se na vodě potíte jak sviň:) Fouká tady od rána do večera, v noci, prostě furt. Když se ptáte lokálů na to, jak je to s větrem v létě, tak to berte trošku s rezervou. Pokud totiž fučí na 13m kity, lokál vám řekne, že v létě je tu vlastně flauta a wind zero. Pravá korida tady dle místních nastává až s kitem velikosti 9 a menším. Tomu odpovídá i hustota na spotu, kdy ve 12 hod lezeme na vodu mezi prvními. Začínám na 13m2 Fuelu, kdy kolem 15 hod musím na jedenáctku a kdyby 7m2 Fuela nejezdila Silvie, tak bych ho určitě uživil, protože prostě „mám moc!“ Místní zvyklí na tuto situacion najíždí ve větším počtu až nyní a na spotu to houstne. Nicméně vždy si najdete místo na váš freestyle diktát. Tím, že fičí nezvykle sideshore od jihu, voda trochu čopuje. Na dně sem tam v písku narazíte na kameň, takže je třeba dávat trošku bacha. Jezdíme do večera a máme dost. Dáváme chill out v místní vyvoněné kitové základně s shopikem a barem, sprchou a nezbytným kompresorem. Po pivku vyrážíme na zhruba 10km vzdálené bydlení.


Pláž v Los Narejos

 


Stylová Kitebase se školou, shopem a barem Los Narejos kitebeach

Day two, three – La Manga Flat

Další den chceme víc a tak vyrážíme na vzdálenější spot asi 70km od bydlení, nachazející se na uplném konci kosy La Manga. Celý cíp rozdělující moře a Mar Menor zátoku (Malé moře) měří zhruba 17km a cestu po něm si užíváte, i když to moc neodsejpá a to díky semaforům a kruháčům, kterých je tu nespočet, je se na co dívat. Obchody, štýlo restauračky a moře nalevo i napravo vás nenechají v klidu. Nicméně za chvíli jste na místě a nestačíte se divit. Pláž ideální na starty kitu, nikde nikdo a co je hlavní, obrovský flat o délce 5km s čistým větrem a vodou po kotníky, po kolena, po pás, přesně jak si to nadávkujete. Blíž u břehu méně a dál více vody. Každopadně dosáhnete ještě zhruba 200m od břehu, což je luxus. Místečko se nám tak líbí, že cestu tady absolvujeme další den znovu a to i proto, ze až na začátek La Mangy vede lux dálnice, takže na místě jste za chvíli. O5 wind zpočátku na velké, který se posléze změnil na vichr na 7-9m2 kity. Večer máme dost.


Další den odlétáme v 16 hod. a máme ještě naplánován pojezd. Wind jede furt, jenom tělo neslouží a tak kiting dneska vypouštíme. Za půl hoďky jsme v Alicante a za další 2,45hod přistáváme ve Wroclavi

 

Mega flat na kose v La Manga

 

 
 

Závěr

Na tomto čtyřdenním bleskotripu šlo hlavně o to, prozkoumat lehce dostupný a hlavně levný kitespot na vlastní kůži. Samozřejmě jsme neprozkoumali vše. Spotů dokola Mar Menor je kolem desítky a vyjímečnost místa spočívá v tom, že zde můžete jezdit na jakýkoliv směr větru. Převládájící je v létě vítr z moře, tzv Levante a v zimě zase naopak z hor, silnější Poniente. Na Mar Menor se dá jezdit celoročně, v létě na šortky, podzim na short neo a v zimě klasický dlouhý neoprén. Na spotech najdete jak moře flat míst, tak vlny na mořské straně spotu. Na vlnky jsme se byli mrknout při odjezdu a potkali tady serfaře, kteří ojížděli místní vlny. Takže asi normálka. Pokud tedy některý ten den nefouká, nefučí, dáte výuku tohoto nejstaršího boardového sportu.


Animals na tripu: Hanys, mladý Hanys, Switch, Silvie

Typy a kalkulace:

Letenky

Lítá se do Alicante, což je zhruba půl hoďky od bydlení. Čekněte nejbližší letiště blízko vašeho bydliště. My letíme v říjnu z Bratislavy za 65 euro bez baglů. Společnost Ryan Air - www.ryanair.com


Boardbagy

Do 15 kg 15 euro jedna cesta, sport equipment 40 euro jedna cesta. Nicméně s lehkým bagem se do 15kg vlezete. Chce to jen přemýšlet. Dva kity a board do kitebagu, ploutvičky popřípadě i pady a strapy do příručního zavazadla. Oplatí se do letadla vzít spíše příruční batoh, protože buzeranti v Alicante jsou nesmlouvaví a šablonovitě cpou vytypované bágly do přípravku. Batoh protlačíte, pevný kufřík ne. Pokud neprojde, platíte. Pokud je váha kitebagu více než 15kg, platíte. Na palubě za jídlo a pití, platíte. Takže žrasoo sebou. 


Autopujčovna

Můžete využít autopůjčovny u aprtmánů za 35 - 45euro a den, dle typu auta. Auta Hyundai, prostorné, ve čtyřku jsme se naskládali do auta i s báglama. Samozřejmě je možnost využití i jiných půjčoven. 


Transfér z a na letiště

Zajistěn na apartmány a z aparmanu z5 na letiště. O apartmány a další věci se stará česky mluvící holčina jménem Sylva. S ní pořešíte i pujčovné auta. Cena 30-40 euro za jednu cestu a auto a 3 přepravované lidi. 


Ubytování

Prostorné apartmány umístěny ve městě Torrevieja. Možnost ubytování pro 4-6 lidí, dle toho, jaký chcete konfort. Dvě ložnice po dvou lidech a rozkládací gauč v obýváku. Klima, televize, satelit, wi-fi připojení. Velká koupelna, kuchyň s veškerým příslušenstvím, velké terasa a pod apartmány bazén. Parkoviště v areálu za zavřenou, dálkově ovládanou bránou. Cajky tím pádem nemusíte vláčit na aparmán. Na apartmánu taky pračka a sušička. Vzdálenost na spot: 10 až 70km, dle spotu. Lze jezdit určitě i na plážích v Torevieje, ale to jsme v plné sezóně styl Riminy raději nezkoušeli. Zvýhodněná cena 80 euro za apartmán.

www.aldaspain.cz


Jídlo

Hned u apartmánů Lídl, Burgerking atd. Vše za půl darma. Možnost zajet na plzničku do české hospy je po pojezdu luxusní záležitostí:) 


Letenky: 65 euro

Bágly : sport bag 80 euro 

Kára : 22-45 euro/den, 5-11 euro na osobu/den při čtyřech lidech v autě 

Ubytování (zvýhodněná cena na říjen): 14-20 euro/noc/osoba při obsazenosti 4-6lidí, nebo 80 euro na apartmán 

Transféry: 60-80 euro na auto = 20-27 euro na osobu tam i z5 

Jídlo: Doma nežereš?:) 

Switch

Více fotek v reportu na OLD MUSHOW WEBU 

Vložil: admin, 05.05.2011

Komentáře

šleha
01.03.2012 v 12:43

čau, zajímalo by mně ta doprava s ryanair. Jako odbavene zavazadlo do 15 kg má  mít rozměry do 119cmx119x81, prkno kolem 130cm,neřeší tu délku nebo to musíš odbavit jako sportovní/nadrozměrné zavazadlo za 40eur? Dík

Odpovědět
Switch
01.03.2012 v 20:09

Tak bohuzel uz si to hlidaji. V Ryanairu ted resi i tvuj prd, pokud vazi o gram vic, nez maji stanoveno...Takze 40 euro za sportbag jednocestne, pokud chces mit klid.

Odpovědět

Odpověď na komentář:

šleha
01.03.2012 v 12:43

čau, zajímalo by mně ta doprava s ryanair. Jako odbavene zavazadlo do 15 kg má  mít rozměry do 119cmx119x81, prkno kolem 130cm,neřeší tu délku nebo to musíš odbavit jako sportovní/nadrozměrné zavazadlo za 40eur? Dík

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook