mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

MUSHOW OPEN 2012 - Day 3

Navigace: mushow.cz / Sessions / MUSHOW OPEN 2012 - D..

 

MUSHOW OPEN 2012 - Day Three

Je pondělí a po vzoru závodů Wind or No Wind je na programu závod ve wakeboardingu. Ráno skáčeme do aut a frčíme směr Bratislava na vlek na Zlatých Pieskoch.

 

Vlek v Bratislavě
Modelky na místě:)
Murphy

 

 Rozlámanost je sice veliká, nicméně po příjezdu na vlek je únava ta tam a všichni zúčastnění se vrhají do trenálu před závodem. Vlek máme vyhrazen jen pro sebe, za což klukům z bratislavského vleku patří velký dík. Jsou ustaveny pravý a levý kicker, z čehož ten levý se po pár jízdách uvolňuje od kotvení a musí být odvezen. Zbývá tak jen pravý, což je pro levonohé jedince trochu čára přes rozpočet. Nezbývá, než najíždět na switch.

 

V tréninku se svezli i páni rozhodčí:) Switch

 

Další libůstkou jsou odrazy z hrany. Ty se provádí většinou mezi posledními sloupy. Je tomu tak proto, že při případném crashi nemusíte plavat půl kiláku na základnu:) Triky jsou velmi podobné těm kitovým s tím rozdílem, že vše provádíte v daleko větším speedu a pády sem tam pěkně zaštípou. Nárazová vesta je proto nezbytností.

 

Míra při railey
Pája se hecnul. Pokus o backroll
Lukáš s kiteboardem a v kitovém vázku
Start plac v Blavě

 

Samotný závod probíhá velice rychle. Jede se dvoukolově, z čehož každá jízda je složená z objetí dvou kol. Nejede se klasický pavouk, ale na body, z čehož nejvyšší možný počet je 30 bodů. Jízd se nezčítají, počítá se jen ta lepší. Na startu je celkem 16 závodníku – 12 chlapů a 3 holky. Slušná účast.

Hned v prvním kole překvapuje svou jízdou Martin „Zezin“ Zezula, který si dovoluje backroll z hrany před předposledním sloupem. Přidává slušné railey a variace na kickeru. V druhém se nezlepšuje a končí na celkovém vynikajícím třetím místě, před vítězem kiteboarding freestylu, Benem Bowdem. Nutno dodat, že Ben v trenálu diktoval hustě. Dovolil si takové věcičky jako railey, blind judge a k back mobu chybělo jen kousek! Neuvěřitelné je, že všechny tyto triky dával na kitovém boardu v normal padech a strapech!!!

 

Kubovi závodní jízdy moc nevyšly
Ben Bowd dával v trenálu hrubě. V závodu už se mu tak moc nedařilo...
Rozhodcovská dvojka
Zezin překvapil a vybojoval třetí místo
Kamo ukázal svou wake kvalitu a skočil druhý.

 

Velmi slušný wake skills ukázal Kamil „Kamo“ Kotucz, který se prezentoval stylovým s-bendem, vysokým railey a jumpy na kickeru. Kamo končí nakonec na parádním druhém místě. Vítězem wakeboarding pretěku se stává opět Marek „Murphy“ Zach. Murphy je nejen naším nejlepším kiteboarderem, ale patří i k absolutní špičce českého wakeboardingu. Proto nebylo žádné překvápko,  co tady Murphy předvedl. S-bend na svou i na switch, railey jasně, na kickeru s-bend, tail grap to blind atd. Radost se dívat.

 

Murphy ukázal svoji extratřídu a zaslouženě zvítězil. 
Fanynky:)
Na základně plno.
Murphy řádí...
Tail na kickeru....
...a štýlo dopad do blindu

 

 Další hecung přišel v kategorii holek. Silvie Šilingerová, které se nezadařilo v kiteboarding pretěku, tady ukázala svou sílu a s přehledem zvítězila. Tail na kickeru a především triky z hrany by bohatě stačly i na nejvyšší příčky v wakeboarding pretěku speciál. Silvi ustála čístě vysoké railey a v dalším kole předvedla krutopříný backroll, při kterém se sice rozbila, ale za odvahu zaslouží velký obdiv. Na druhém místě skočila Míša Čepová a na třetím Laila Pühringer z Rakouska.

 

Druhá v pořadí, Míša Čepová.
A vítězka wakeboardingu žen na Mushow Open 2012, Silvie Šilingerová...
...za štipung a předvedený výkon jí patří respekt!

VÝSLEDKY CABLE WAKEBOARDING

MUŽI:

  1. Marek Zach

  2. Kamil Kotucz

  3. Martin Zezula

  4. Ben Bowd

  5. Martin Adamec

  6. Jakub Cerman

  7. Lukáš Vogeltanz

    7. Josef Chlad

  8. Honza Novotný

    8. Martin Dvořáček

  9. Míra Hořejší

  10. Kuba Hořejší


ŽENY:

1. Silvie Šilingerová

2. Míša Čepová

3. Laila Pühringer

 

Vše je odjeté, opět skáčeme do aut a jedem zpět na MKB. Znovu fučí a všichni rideři ještě dávají parádní jam session za nádherného počáska.

Přichází všemi očekávané vyhlášení vítězů Mushow Open 2012. To se nese v již v uvolněné atmosféře. Vše je zakončeno kalbou končící až někdy k ránu za východu slunce.

 

Wakebording ženy - 3. Míša Čepová, 1. Silvie Šilingerová, 2. Laila Pühringer
Wakeboarding muži:  2. Kamo Kotucz, 1.Murphy,  3.Martin Zezula
Okruhový závod ženy: 2. Ivana Novotná, 1. Pavla Novotná, 3. Elena Kalinina
Okruhový závod muži: 2. Lukáš Vogeltanz, 1. Marek Zach, 3. Kamil Kotucz
Freestyle ženy: 2. Laila Pühringer, 1. Pavla Novotná, 3. Veja Holubová
Freestyle muži: 2.Marek Zach, 1. Ben Bowd, 3. nepřítomný Dominik Müller
Dvě největší osobnosti Mushow Open 2012 - Ben Bowd a Marek "Murphy" Zach

Co říct závěrem? Mushow Open 2012 se nesmazatelně zapíše do historie pořádání kiteboarding závodů u nás. Na prize mone bylo rozděleno úctyhodných 50tis Kč. Poprvé v historii byl odjet freestyle závod v single i double elimination a to ve dvou po sobě následujících dnech! Byl odjet okruhový závod v silných větrných podmínkách a to v počtu rozjížděk 4. Ukazuje se, že course race je na vzestupu a to tím spíše, že se kiteboarding okruhový závod nominoval na olympijské hry v roce 2016! Mushow Open se zúčastnilo přes 50 závodníků z šesti zemí. A co je potěšující, do závodu bylo přihlášeno i 13 holek. Kiteboarding je prostě na vzestupu. To vše doprovodilo nádherné počasí kolem 30°C s větrem z JV, který dul 4 dny po dobu celé akce, z toho první dva dny v nevídané síle. Není jisté, jestli se toto ještě u nás někdy zopakuje, ale jsme rádi, že jsme mohli být u toho! Tak zase příště partičko!

Good wind!

Switch

foto: Hamar

 

Poděkování:

Všem sponzorům, účastnících se na akci. Bez vaší pomoci a financí by toto nebylo možné. Zvláště potom kluci z For Kite, kteři sehnali nesehnatelné:) Díky!

ČKF (Česká Kitová Federace) v čele s Víťou Adamíčkem, za vynikající organizaci samotného závodu. Není možné zoorganizovat kvalitní, profesionání závod bez těchto kovaných profíků.

YC Pavlov, vodní záchranná služba.

Kraťas & otec + Papír za perfektní catering, Silvi ač závodící, taktéž pivo čepující:), Mates, který dohlížel na přesnou časomíru rozjížděk, Verun, Paca (barmani), kameraman SKLeenik, fotograf Hamar a všem, co přiložili ruku k dílu.

Vložil: admin, 06.05.2012

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook