mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

MUSHOW OPEN 2012 - Day 2

Navigace: mushow.cz / Sessions / MUSHOW OPEN 2012 - D..

 

Mushow Open 2012 Day Two - dnes očekávají velké věci

 

MUSHOW OPEN 2012 – Day Two

A máme tady nedělní ráno a další den kultovního závodu Mushow Open. Po soboto/nedělní afterparty bylo probuzení pro mnohé tvrdé, nicméně vzhledem k předpovědi počasí nezbytné:) Věštci počasí předpovídají na neděli ještě silněkší wind, než v sobotu a to je povel pro všechny vytáhnout z báglů tu nejmenší velikost kitu.

 

Ben Bowd je favoritem freestyle double elimination Mushow Open 2012...
Na Murphym je vidět, že se na dnešní den dobře vyspal. Bude mu fandit celá pláž....
Honza Novotný (14 let) bude chtít určitě promluvit do konečného pořadí.
Míra Hořejší by si chtěl svou třetí příčku ze singlu minimálně udržet...
Dominik Müller myslí na příčky nejvyšší. Uvidíme, jak se mu bude dařit dnes...

 

FREESTYLE DOUBLE ELIMINATION ŽENY

První nastupují holky, pro které jsou dnešní podmínky opravdu hard. Žádné překvapení se však nekonalo a favoritky ukázaly svou sílu. Veja Holubová si ve svém důležitém heatu poradila s Ivanou Novotnou a postupuje mezi poslední tři. V boji o finále prohrává s Lailou Pühringer a končí na excelentním třetím místě. Opakuje se tak finále singlu a proti sobě nastupují Laila Pühringer a Pavla Novotná. Pavla zvyklá na silné podmínky z Rodosu Lailu s přehledem přjíždí a přidává pár triků, za které by se nemusela stydět ani většina chlapů. V tomto větru je to opravdu úctyhodné. Vítězem ženského freestylu Mushow Open 2012 se tedy stává PAVLA NOVOTNÁ!

 

Holky letos nastoupily do závodu v nevídaném počtu.
V těžkých podmínkách si zaslouží uznání. Ivana Novotná.
Došlo i na unhook riding. Veja.
A dokonce i na blind dopady. Pavla Novotná.
Veronika Holubová si v double elimination polepšila a vybojovala celkové 3. místo.
Laila Pühringer uhájila 2.místo
Pavla Novotná, bezkonkurenční vítězka freestyle Mushow Open 2012.

 

1. PAVLA NOVOTNÁ (CZ) -  Snowboardel, North

2. LAILA PÜHRINGER (AUT) -  Adidas, Ozone 

3. VEJA HOLUBOVÁ (CZ) -  Kiteboarding.cz, Naish

 

FREESTYLE DOUBLE ELIMINATION MUŽI

Otázkou dneška je: Podaří se Murphymu probojovat až do finále freestylu Mushow Open 2012? My víme jedno. Murphy si dnes rozhodně zajezdí:) První pán na holení je Patrik Brixí, kterého Murphy poráží vcelku v pohodě. Je vidět, že Muf šetří síly na další kola, kde to bude stále těžší. Z druhé strany se začíná prokousávat pavoukem stále výš a výš Kamil „Kamo“ Kotucz. V postupu mu nezabránil ani SKLeník, ani Dominik Žůrek. V další rozjížďce naráží Kamo na bráchu Míry Kubu, kterého taktéž celkem jasně poráží. V dalším heatu ale bude muset předvést výkon na hranici svých možností. S kým pojede? No hádejte!:)

 

Double elimination začíná. Dominik Žůrek vypadává hned ve své první jízdě.
Debata mezi závodníky...
Ivan Martiš taktéž pro dnešek končí...
Murphy pokračuje ve své velké jízdě...
Diváctvo se slušně bavilo...
Skléňa si jízdu užil a končí....

Murphy pokračuje pavoukem dál, zajíždí Lukáše Rumla a teď na něj čeká souboj generací se 14 letou nadějí českého kiteboardingu, Honzou Novotným. Kvalita heatu je na vysoké úrovni a až do konce je vše velice vyrovnané. Jeden neodjetý trik Honzy rozhoduje o těsném vítězství Murphyho a postupu do dalšího kola, kde naráží právě na Kama. Kamo se snaží pekelně, ale na rozjetého Murphyho v tuto chvíli nemá. Murphy každou rozjížďkou sílí a je si jistější a jistější. Murphy postupuje do semifinále. Zde Mufa čeká věčný rival Lukáš Vogeltanz. Lukáš na Murphyho svým oldschool arzenálem triků nestačí, vypadává a umísťuje se na celkovém krásném pátém místě.

 

Novotňáci sledují své želízka ze břehu
Lukáš předvedl líbivý oldschoolek...
...ale na Murpha to nestačilo
Honza Novotný bojoval a skoro to vyšlo. S Mufem prohrál jen o kousek...
Murphy v jednom ohni...
Kamo si po double polepšil a končí na suprovém šestém místě.

Jde do tuhého. Murphy jede bez přestávky, od rozhodčích nevyžaduje time out, je v tranzu. Do cesty se Murphymu staví Míra Hořejší, který odpočatý nastupuje na svou první jízdu. Po počátečním rozjezdu začíná Míra sázet jeden trik za druhým. Rozjetý Murphy odpovidá a dorovnává Mirovo skóre, kde nyní rozhodují vysoké kiteloopy. Míra sází jeden HP za druhým, ale ten svůj kiteloop neustává. Rozjížďka končí. Rozhodnutí sudích je velice těsné – 2:1 pro Murphyho! Respekt oběma jezdcům, co v této rozjížďce předvedli.

 

Rozhodčí mají stále těžší práci, výkony jsou hodně vyrovnané.
Míra jel jak bůh, s Mufem prohrává jen těsně 2:1.
Murphy se závodem vyloženě bavil...

Murphy nastupuje bez odpočinku na svou sedmou jízdu, kde na něj čeká rakouský bombarďák Dominik Müller. Opět jízda v plném poweru, Dominik se tasí monstrózním indy glidem ve 3m s kitem na své úrovni! Whaaau! Murphy zabíjí BIG kiteloopem s naprosto čistým dopadem. Každý z riderů vytahuje arzenál triků, kdy není do konce nic rozhodnuto, moc težké rozhodování pro sudí. Vše končí opět 2:1 a Murphy se probojovává do finále. Neuvěřitelný boj a show až do konce pokračuje!

 

Dominik Müller své druhé místo neuhájil, s Mufem prohrává jen těsně 2:1. Předvedl hodně stylovou jízdu!
Diváctvo na beachi:)
 
 

Celá páž je na nohou, Nimbee burcuje lidi do mikráku. Souboj ze singlu je opět na pořadu dne. Ben Bowd a Marek Zach se po neuvěřitelné Murphyho jízdě setkávají znovu a nyní ve finále. Vítr ještě přidává, teplota vzduchu je na neuvěřitelných 30 stupních. Obě stár celého Mushow Open 2012 jdou do boje. Murphy vytahuje svůj arzenál triků a čeká se na benovu odpověď, která ale nepřichází. Zjevně z míry vyvedenému a nerozježděnému Benovi se nedaří a tak je to až do konce heatu. Murphy vyhrává první jízdu! Protože s Benem již jednou prohrál a nyní vítězí, teď má opravu Ben a jede se další jízda o všechno!

 

Ben nastupuje na svou jízdu, ale tentokrát to nejde....
Murphy předvádí vynikající jízdu a vynucuje si ještě jednu rozjížďku!

Murphy nechce o odpočinku ani slyšet a jde se hned na věc. Beach je ve varu, všichni jsou na nohou. Zaznívá signál a oba borci začínají hned hrubě diktovat. Benovi se tentokrát daří a sází bacmobe doleva, následuje frotmobe doprava. Murphy kontruje kiteloop NIS. Rideři střílejí jeden mobe za druhým. Začíná se přece jenom projevovat Benova odpočinutost. Murphy jede devátou jízdu a síly docházejí. Ben je v tranzu. Na závěr vypráskává BIG 360 HP 360 a za řevu a potlesku diváků pojezd končí. Oba rideři odjíždějí s vekým úsměvem na břeh, jízdu si pořádně užili. Vítězem Mushow Open 2012 ve freestylu se zaslouženě stává BEN BOWD! Velký respekt za předvedený výkon! A to jsme u Bena další dny viděli mimo soutěž ten úplný top v podobě double mobů, což je naprostá světová extratřída. O tomto mladíkovi ještě určitě uslyšíme. Velký respekt taky Murphymu za stíhací jízdu a druhé místo!

 

Poslední rozjížďka dne, jde o všechno. Ben Bowd.
Celá pláž sleduje Benovu a Murphyho finálovou jazdu.
Stylový dopad po jednom z Benových hard triků. 
Takový souboj zažila MKB poprvé....
V rozhodující rozhížďce měl už Ben navrch...
 
...nicméně bylo vidět, že i Muf si finále náležitě užil...
...a Ben určitě taky. Oba rideři odjížděli zpět na pláž s velkým úsměvem.
Murphyho cesta pavoukem doublu až do finále. Velká jízda!
 

 

FREESTYLE DOUBLE ELIMINATION MUŽÍ

1. BEN BOWD (GB) -  Future Kiting, Slingshot

2. MAREK ZACH (CZ) -  Mushow, Ozone

3. DOMINIK MÜLLER (AUT) -  USD, Ozone

 

Kompletní výsledky celého závodu ve freestyle můžete najít na stránkách ČESKÉ KITOVÉ FEDERACE.

 

OKRUHOVÝ ZÁVOD 

Freestyle je za náma a na své si konečně přicházejí i race kiteři. Vítr dosahuje v nárazech 20m/s, což slibuje přádnou okruhovou řežbu. Jsou naplánovány tři rozjížďky, kde si závodníci sáhnou až na dno svých sil. Černá vlajka jde dolů, závodníci vyčkávají seřazeni pod startovní čárou. Kdo je nad, je nekompromisně diskvalifikován. Murphy by mohl ze včerejšího závodu povídat. Dnes je ale vše jinak a Muf je jako vyměněný. Start! Murphy vyráží nekompromisně a během chvíle si získává náskok. Za ním Kamo Kotucz, kterému race očividně sedí, dále Petr Grochal, Lukáš, Michal atd. Po průjezdu kolem první bójky se jede na zaďák, kde Murphy ukazuje svůj cit pro board a všem ujíždí o další kus. Na stoupačce do cíle přijíždí do cíle o parník. Kamo uhájil druhé místo a třetí dojíždí Petr Grochal. Následuje rozjížďka dvě, kde se na prvním místě nic nemění. Murphy opět vyhrává s velkým náskokem. Na druhém místě tentokrát končí Filip Ševčík a třetí dojíždí Lukáš Vogeltanz. Třetí rozjížďka a hádejte kdo opět vyhrává?:) Na druhém místě tentokrát dojíždí Jakub Hořejší a třetí místo získává Kamil Kotuzc.

 

Meeting před okruhovým závodem.
A stoupačka na první bóji.
Okruhový závod na Mushow Open 2012
I na parádičky byl během pretěku čas:) Pája Zíka.
Stoupačka na první bójku. Foceno z vody.
A ještě foto ze břehu.
Na cílové čáře to bylo někdy jen o natažení ruky. Kamo s Kubou. Vynikající pretěk!

 

V ženách si to o příčky nejvyšší rozdaly v rodině Pavla a Ivana Novotná. Nakonec o kousíček vyhrává Pavla, následvána Ivanou. Třetí místo v součtu výsledků získává Elena Kalinina z Ruska.

 

OKRUHOVÝ ZÁVOD – VÝSLEDKY MUŽI

  1. Marek Zach (CZ) – Mushow, Ozone

  2. Lukáš Vogeltanz (CZ) – Kiteboarding.cz, Flysurfer

  3. Kamil Kotucz (CZ) – Mushow, Slingshot

  4. Jakub Hořejší (CZ) – Allboards, Ozone

  5. Michal Diviš (CZ)

 

OKRUHOVÝ ZÁVOD – VÝSLEDKY ŽENY

  1. Pavla Novotná (CZ) – Snowboardel, North

  2. Ivana Novotná (CZ)

  3. Elena Kalinina (RUS)

  4. Bibiana Magaji (SK)

  5. Veronika Holuboavá (CZ) – Kiteboarding.cz, Naish

 

Kompletní výsledky celého závodu v okruhovém závodu, včetně jednotlivých rozjížděk, můžete najít na stránkách ČESKÉ KITOVÉ FEDERACE.

 

Česko zažilo určitě nejlepší freestylový a race závod za krátkou hstorii kiteboardingu u nás. Díky všem závodníkům, počasí za luxusní podmínky a organizátorům za přípravu tohoto luxusního pretěku!

 

Zůstaňte naladěni, další a poslední report ze závodu Mushow Open 2012, tentokrát ve wakeboardingu, bude následovat!

 

Switch

foto: Martin „Hamar“ Haleš

Vložil: admin, 04.05.2012

Komentáře

lukash (web)
05.05.2012 v 20:32

Super akce! Takto si nejak predstavuju vsechny zavody! Palce nahoru!!!

Odpovědět
terez
05.05.2012 v 12:31

Tady je k mání menší videjko s Benem z akce http://www.youtube.com/watch?v=U1upSwGJZgs , docela stojí za to ...

a pak ještě jedno krátké vtipné pro odlehčení http://youtu.be/Vl1VBg9z7bc aneb Dva pražácá hledají cestu na Mushow ... to jsem si nemohla nechat pro sebe :-)

Odpovědět
stanava
06.05.2012 v 14:29

..dobře hustýýýý, že jo voéééé???..:-)))

Odpovědět
Peta
04.05.2012 v 20:00

Díky za skvělou akci! 

Odpovědět
Vašek
04.05.2012 v 13:20

Krásný závod a akcička, parádně jsme si to s rodinkou užili. Poprvé jsem viděl kite závod na vysoké úrovni jak zázemím tak i ze závodního hlediska, propracované do posledního detailu........ rozhodně dáváme palec nahoru a těšíme na další vaše závody

Odpovědět
vita
04.05.2012 v 07:14

kompletní rozpisy rozjížděk a výsledkové listiny najdete zde:

http://www.ceskakitovafederace.cz/zavody/ranking/

Odpovědět
terez
03.05.2012 v 22:56

zdarec všem,

byla to super akcička, skvělý počasí a prima lidi, Ben byl nadšen a hodně zcenil přívětivost a přijetí všech zúčastněných, takže díky moc za cool event ....

kdo by měl zájem sledovat jak se mu dál povede pod křídly Future Kiting v evropské tour a PKRA tak kdyžtak mrkněte na FB http://www.facebook.com/futurekiting

Mějte se. T. (terez (at) futurekiting.com)

 

 

Odpovědět
stanava
03.05.2012 v 21:15

Ahojte, parádní akce, nějaký fotky z nedělního pozdního odpoledne můžete skouknout tady - 

http://stanava.rajce.idnes.cz/2012.04.29._Mushow_Open_Kite_board_....aneb_jak_se_da_letat_bez_kridel.../

Odpovědět
Pucik
03.05.2012 v 18:50

Akcia vyborna!

Nebol by link na tie vysledky?

Odpovědět
Silvie
03.05.2012 v 17:26

Souhlas ;-) kdo nebyl, určitě přišel o slušnou podívanou! Doufejme, že se bude dařit aspoň takto i při dalších ročnících! Report na jedničku :-)

Odpovědět
verun
03.05.2012 v 17:10

Super atmosféra při souboji Bena a Murphyho, oba dva borci kázali neskutečným způsobem!!! :-)

Odpovědět

Odpověď na komentář:

lukash (web)
05.05.2012 v 20:32

Super akce! Takto si nejak predstavuju vsechny zavody! Palce nahoru!!!

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook