mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

SLINGSHOT TURBINE - recenze

Navigace: mushow.cz / Product reviews / SLINGSHOT TURBINE -..

Napadlo nás vystřihnout na "papír" pár faktů, detailů a osobních zkušeností s největším vyráběným kitem od Slinga - nafukovačkou Turbine. Jejích 17 m2 už představuje slušnou hromadu matroše, kterou se minimálně zarytí freestyleři zdráhají zatím do svého vozového parku zařadit...a s nimi ostatní, kteří se snaží z jakéhokoliv důvodu najít "univerzální" velikost a model jediného kitu a věří, že tím pokryjí 90% jezditelných podmínek. Snad těch dalších pár řádků pomůže s rozhodováním - přeci jen na Turbíně něco najezděno máme, ať už v zimě nebo v létě.

Osobně jsem byl k podobným mastodontům celkem skeptický. Po dlouhých a dlouhých letech na windsurfu jsem si z něj odnesl i to, že tahat s sebou kila a metry zbytečného čehokoli je únavný, zpomalující, neohrabaný a fakt nezáživný. Prostě co je malý, to je milý... Jenže pak přišel na Snowkite centru Ryžoviště test day, Turbína poprvé do ruky a změna názoru přišla rychleji, než řekneš Slingshot. To bylo v době, kdy jsem se ještě začínal se SNB kamarádit, ale o to víc dával na lyžích. A ten konstantní výkon a mega tah Turbíny i v ne zrovna stabilním větru, umožňující brutální hranu bez obav zakolísání, člověka tak nějak chytne za gule. Je to přeci jen co do tvaru velké Rally a jeho open delta C shape, vynikající univerzálností použití, stabilitou tahu a rychlostí točení. Zachování posledního jmenovaného plus mě hoooodně potěšilo právě i u Turbíny, protože to je jedna z věcí dávající pocit, že máte nad hlavou o polovinu menší kite. A to se bavíme o loňském provedení - pro letošek hoši od Slinga přidali dvě nafukovací spíry namísto laminátových, změnili geometrii, aby to pro jistotu točilo ještě rychleji...

Slingshot Turbine 2014 na MKB
Turbínu parádně využijete například na Lefkádě. Termika kolem 4m/s je pro tento kite doslova labůžo.

S tím vědomím jde člověk tak nějak po hlavě do větší štípačky a jaké je pak překvápko, když se kite po odrazu do unhook triku vypne a vydá se po vzoru RPM pomalu k hladině! Při variantě "crash" pak překvápko další - Turbína fklidu čeká na uchu na restart. Všechno dokořeněno flatem...vítr, který Turbíně stačí, prostě vodu nerozjebe.

K pozdnímu odpoledni pak začne vítr slábnout až k hranici 3 m/s, Turbínu vytrimuješ na full power, vezmeš Sling Glide 160 a pojezd pokračuje. Tahle kombinace byla nejednou poslední jezdící, co byla na vodě vidět. Tou dobou už by normálně byly síly v posledním tažení, nebýt stopper ballu fixujícího bar v poloze, ve které je zrovna libo. 
 
Slabé zimní dny si s Turbínou užijete maximálně...
Freestyle a dokonce i wakestyle s Turbínou no problem. Vyzkoušeno, funguje to...
 
Turbínu jezdím a tím pádem i hodnotím z "pokročileuživatelského" pohledu. Je možné, že kdybych se pustil do standartní pitvající recenze, přišel bych například na vyskakující čuráček při extrémním kejchnutí, ale myslím, že při dnešní kvalitě vývoje a zpracování, ve které je Slingshot bezesporu mezi leadery na trhu, jde hlavně o to, jak se člověk s cajkem cítí a sžije. A tady Turbína obstála na jedničku.
 
Na závěr se při každém hodnocení hodí i nějaké to negativní "ale". I tady se jedno najde...u Turbíny bych bych v každém "Complete packu" velice uvítal nařachaného Číňana, který by před každým pojezdem tohle hovádko nafoukal :-) Tak snad napřesrok!
 
Viktor

Vložil: admin, 25.03.2014

Komentáře

petr
06.04.2014 v 10:30

----hmmmm poslední foto spíše žvejk štýýýýlo :)

Odpovědět
Switch
06.04.2014 v 14:21

Každý nějak začíná pane V;) Všichni begineřií uvítají jakoukoliv radu, jak rejlíčko zlepšit. Zkušenosti máš, tak šup šup s radou sem!  

Odpovědět
Pavel
25.03.2014 v 10:22

Jezdím menšího brášku Rally 14m (+10m) a letos jsem vyměnil větší model 2011 za 2014. Velmi mile mě překvapil nárust výkonu ve slabém větru, na mých 95kg to rozjedu už ve 4m a v 5m už skáče jak starší bráška v 6m. Na mou váhu je obrovsky znatelný nárust tuhosti kitu, pomáhá to jak ve startu ve slabém větru - neměřil jsem to, ale myslím že 3m pohodlně stačí na start z vody a ve větru nad 10m kdy už osattní jezdili 9-10m kity se 14ka chovala naprosto klidně, depower má vyladěný tak že i naprosto zdepowerovaná se chová pořád stejně a ty jumpy pak stojí zato.Ani u staršího modelu mi nevyskakoval čuráček, asi to je dané tvarem háku. U nového je kousek delší a pevnější, tak by to nemělo dělat ani na větších hácích. Další pochvala za příjemnější potah baru a za lehčí koncovku depoweru - jednou jsem tou starší dostal přes čuňu, ta nová by tak bolet neměla :)  

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook