mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

SLINGSHOT FUEL TEST - co od kitu očekávat?

Navigace: mushow.cz / Product reviews / SLINGSHOT FUEL TEST..

 

Nový Slingshot Fuel jsme si pořádně proklepli už na podzim na Mauru
 
Když se řekne Slingshot Fuel, každý kiteboarding sledující jedinec zbystří. Tato legenda mezi C kity již nemusí nikomu nic dokazovat. Přes deset let historie vývoje tohoto kitu mluví za vše. Fuel je vychytán v podstatě k dokonalosti. I proto mají týpci ze Slingu prostor pro detailní ladění a hrají si s jednotlivými vlastnostmi kitu.
 
Komu je kite určen? Vlastnosti Fuelu ocení především rideři, kteří jsou freestylově orientováni a je pro ně průda vozit si prdel jen tam a z5. Kite excelentně vyniká při wakestyle unhooked ridingu. Takže pokud laborujete s odhakováním, chcete se dále posunout ve svých blindech, wake rotacích a HP variacích, máte-li rádi sportovnější pojezd, je tento kite Slinsgshotem ušit vám přesně na míru.
 
Co se na Fuelu riderům tak líbí? Je to především celková odezva kitu. Pokud kite vezmete poprvé do rukou, nemůžete si nevšimnout přesné odezvy a perfektní čitelnosti tohoto kitu. Díky klasickému vývazu Fuel na povely reaguje přesně a hlavně bez prodlev ihned. Pokud už někdo laboruje s unhook ridingem, překvapí jej další důležitá věc. Návyky z hybridních kitů (kde patří i všechny pseudo C kity s vývazem na přední hraně kitu) jsou takové, že si většinou necháváte rezervu pro zvýšení tahu, pokud kite sundáte z háku. U Fuelu budete velmi prekvapeni. To, co cítíte na háku, po sundání cítíte i v rukou. Žádný znatelný nárust výkonu se nekoná a vy se můžete perfektně soustředit na svůj trik. Čím silněji při odrazu zahraníte, tím silnější je výstřel do triku a tím méně máte potom tahu v rukou při vašich HP variacích.
 
První letošní testovačka na MKB

 

Split strut systém 
 
Hlavní vychytávkou a změnou Fuela letos je split strut systém, který byl postupně implementován na všechny Slingy kity. Podstatně se tímto zlepšila stabilita, chování v poryvových podmínkách i celková tuhost celého kitu. Kite lítá letos více v kraji větrného okna, což ještě zlepšilo stoupavos kitu. Kite je také štíhlejší. Ve spojitosti se split strut systémem kite při odrazu daleko rychleji zaletí do kraje větrného okna a vy máte více času na váš pass při težkých tricích. To je u letošního Fuela již po prvních pokusech velmi znatelná změna. S větší štíhlostí přichází logicky i větší hangtime, s čímž musíte od začátku počítat, pokud se nechcete dostat do problémů např s nechtěným přistáním na břehu, nebo hlavě jiného kitera:))
 
Na co si dát ještě jinak pozor? Myslím, že z Fuelu má hodně riderů neodůvodněný strach. Doby C kitů s 10cm dlouhým depowerem jsou neodvratně pryč a na kitu dnes diktuje i nejedna roštěnka. Depower Fuelu je někde na 70%, což neznamená nic jiného, než že si při poryvech více přihraníte. Žádné nekonrolované tahání po větru se nekoná.
Při tréninku triků stačí při crashi prostě jen pustit ráhno, kite bleskurychle zaletí do kraje větrného okna a padá do vody.
 
Freestyle/wakestyle - tam je Fuel 100% doma
V ráhně máte přesně to, co sundáte z háku. Žádný nárust síly nehrozí...
 
Startovatelnost kitu je další z vychytávek, kterým je toto klasické céčko vyjímečné. Stačí zatáhnout za jednu z backline a kite se vytáčí na uchu, jak jste zvyklí u hybridních kitů. Minimalizace problémů je potom absence páté lajny. Fuel je čistokrevná čtyřšňůra. Zamotání kitu je tímto vyloučeno. Fuel vás ve štychu prostě nenechá ani v těžkých vlnových podmínkách typu OneEye na Mauru, kde jde někdy doslova o život.
 
Při freestylu je jednou z hlavních věcí odolnost kitu. To je o5 jedna ze silných stránek Fuela, který je doslova obrněn jednotlivými výstuhami na nejohroženějších místech kitu. Samozřejmě zničit jde vše. U Fuelu je ale díky výztuhám toto riziko podstatně minimalizováno.
 
Materiálově je Fuel top a nemá smysl se této standartní a samozřejmé věci věnovat. Proto jsme se v testíku věnovali hlavně vlastnostem kitu, než složení. Pokud by vás matroš a další vychytávky zajímaly, mrkněte na kompletní popis SLINGSHOT FUEL 2012 na Mushow Kitestore.
 
Testy nových kitů od Slinsghot včetně SS Fuel probíhají již od podzimu roku 2011. Nyní také každý větrný den na MKB i jinde na Nových Mlýnech. Pokud tedy máte zájem, nestyďte se a přijeďte si nové kity vyzkoušet.
 
Good wind
Switch

Vložil: admin, 06.03.2012

Komentáře

KAMO
07.03.2012 v 14:45

Chci chci ho! :-D

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook