mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

IKON TEST

Navigace: mushow.cz / Product reviews / IKON TEST

IKON TEST

Už na konci zimy 2011 bylo jasné, že vznikne nová snowkiting freeride značka - IKON KITEBOARDING. Po zjištění, kdo že za vznikem značky stojí, jsem zpozorněl a zájem byl na světě. No a dnes již máme za sebou několik dní testů a to jak na zemi, tak pěkně z vostra v jízdě a v mém případě zatím především na vodě. Tak pojďme na to.

Nebudeme se zaobírat věcma, jak byl kite zabalený, v jakém byl batohu a jinýma kravinama. To by už měl být standard u značek, které chtějí hrát na trhu, v našem případě komorových kitů, prim. Věci jako popruh na kompresi kitu, perfektně sedící a prakticky využitelný mountain back pack jsou samozřejmostí.

Matriálově je IKON zpracován excelentně. Na každém kousku kitu a baru je vidět, že kluci z Ikonu na matroši rozhodně nešetřili. Vše je propracováno do detailů. Dakronové konce uší a odtokovka kite zpevnují na choulostivých místech. Šití je standartní, známé u nejkvalitnějších značek na trhu. Trošku překvápko čeká uvnitř komor. Všechny žebra, která vystužují vnitřky komor, jsou prošity pásy matroše. Ty nejen že celému kitu, společně s robustním matrošem celého kitu, dávají nezbořitelný profil, ale vyztužují celé žebrování uvnitř kitu. To se projeví obzvláště při špatném zacházení a u nechtěných letů střemhlav, kdy nejeden snowkiter zná roztržené vnitřní žebrování a jejich následnou vcelku masnou opravu. Zde je vše zpevněno na max.

Další HC věcí jsou šňůry vývazu, které jsou taktéž naddimenzované, takže se nemusíte bát jejich prodření při tahání kitu po ostrých ledových plotnách.

 

Ráhno

Ráhno je aluminiové, velmi robustní a pevné, uzpůsobené a prozkoušené i na dlouhé polety, kde je bezpečnost tím hlavním. Konce ráhna jsou opatřeny gumičkami k zajištění smotaných lajn. Ráhno má profilovaný povrch pro vaše prsty a samozřejmostí je označení levé strany červenou barvou, při opačném držení vás okamžitě upozorní zákazová značka:)

Depower nad ráhnem je řešen popruhy, kdy červená ručka slouží k depowerování a černá naopak vrácení kitu do plného výkonu. Vše je jištěno ještě jedním popruhem v případě, že by první popruh selhal.

Safety, tedy bezpečnost, je řešena klasickým odstřelovacím kloboučkem nad ráhnem, kdy odstřelíte frontliny a kite padá dolů. Kite můžete samozřejmě odstřelit úplně i systémem pod ráhnem. Vše je jednoduché a velmi účinné.

 

Letové vlastnosti

Start – startování je u otevřené komory jednoduchou záležitostí. Přitáhnete frontliny a kite okamžitě letí vzhůru. Žádné trápení s nafukováním komor. Start and go!

Po prvních manévrech nad hlavou vás přímo dostane ohromná stabilita IKONA. Můžete dělat co chcete, Ikona prostě nezboříte. Zkoušel jsem jej zahnat za hlavu, popoběhnout pod kitem dopředu, Ikon vše zvladnul naprosto famózně. Ani náznak složení, prostě jen couvnul a byl z5. To se bude stopro hodit v poryvových dnech, kterých je u nás něúrekom. S komorama mám nalítáno jako málo kdo, ale tak stabilní full open komoru jsem ještě nelítal.

Další z věcí, která mě nadchla, je přesnost, s jakou IKONA vodíte. Jeho přesné a intuitivní řízení je doslova návykovou záležitostí. Měl jsem trochu obavy z jízdy na vodě, protože každá nepřesnost by znamenala utopení kitu a jeho následné složité lovení. IKONA jsem si ale vodil na centimetry. Ikon krásně projíždí větrné díry, s rychlostí generuje výkon. Žádný stres, žádné cukání v poryvech, lehký, až střední tah na ráhně je taky velmi příjemný. Doslova se nabízí srovnání – IKON je dle mých prvních zkušeností takový SLINGSHOT mezi komorovými kity. Přesný, úžasně stabilní a HC kite, který je na první pohled vyroben s tím, aby něco vydržel.

 

Skoky

Tady si Ikon doslova libuje. Díky užšímu profilu a silnému zdvihu vás váš Ikon vynese do výšek a drží vás tam tak dlouho, jak to jen jde. S direktivním a přesným řízením přesně víte, kde se kite nachází, tím pádem váš polet řídíte naprosto bezpečně.

 

IKON a jeho zesílení vnitřních žeber, které ztvrzuje profil kitu a zabraňuje roztržení při crashi.

RAFALE 12m2 je přesně, jak píší jeho dizajnéři, kite do slabého větru. Kite generuje již ve 2-3m/s dostatečný výkon pro váš pojezd po zasněžených pláních. I s narůstající silou větru se kite chová naprosto hladce a jízda s ním je extrémně příjemná. Žádné vypínání, klapání, žádné problémy s přetlakem v komorách. Kite si prostě jede svoje bez toho, aby ridera nějak obtěžoval a stresoval.

PATROL 10m2 je již kite, který můžete použít do většiny našich českých podmínek. Ve slabším větru již táhne, v silnějším si užíváte pojezdu ve full poweru. Kite je pochopitelně rychlejší než RAFAN. Tím pádem i manévrovatelnost je jednodušší a do skoku jej dostanete také ve větším speedu. O5 neuvěřitená stabilita a přesnost ovládání.

 

Do freeridu a vysokých hor získáte spolehlivého tahouna, který vás nenechá ve štychu jak ve slabším, tak v silnějším windu. Oba dva kity si pro svou obrovskou stabilitu oblíbí také nejeden unhook rider, který nechce v zimě ojíždět své nafukovací miláčky. Ať tak nebo tak, máme na trhu další komorový kite, který stojí za to si vyzkoušet. V současnosti bezkonkurenční kite v poměru cena/výkon. RIDE DIFERENT u kitů IKON platí bez debat. Naprosto jiný kity, neprosto jiný pojezd.

TYP KITU:                                  Komorový,  snowkite

ROK:                                            2012

ZNAČKA:                                     Ikon                    

ROZMĚRY:                                 4m2, 6m2, 8m2, 10m2, 12m2    

KLADKY:                                      12m2 a 10m2 dvoukladkový systém, zbytek jednokladka

DOUBLE SAFETY:                     ANO

BARVA:                                        Černo bílá

DÉLKA LAJN:                              25m

BAREVNÉ ROZLIŠENÍ LAJN:  Ano

RÁHNO:                                        4lines, 45 a 55cm

DEPOWER:                                  Strap s jištěním

 

IKON balení - ráhno s lajnama, kite se stahovacím popruhem, batoh.

Pár rad a upozornění.

  • Při depowerování kitu si dejte pozor, aby odstřelovací klobouček nezůstal viset jen na kousku. Nebezpečí odstřelení na frontliny.

  • Ikon je tak stabilní, že nemusíte mít strach z přelítávání kitu přes 12 hod. Klidně nechte kite přelítnoun a on se vám v pevném profilu vrátí zpět do normálního okna. Žádné skládání.

  • Po prvním nastrojení kite balíte již bez toho, že by jste museli lajny odpojovat. Balení a rozbalení během pár minut.

  • RAFALE 12 je výkonově srovnatelný s kity stejné konstrukce ve velikosti 13-14m2

  • PATROL 10 je výkonově srovnatelný s kity stejné konstrukce ve velikosti 11-12m2

  • POZOR! Lítání s IKONEM se stává od prvních minut návykovou záležitostí:)

  • Nenechejte se zmást nižší cenou kitu. Ikon pouzivá odlišný systém prodeje, proto jsou koncové ceny pro zákazníka nižší. Za své peníze dostanete maximálně kvalitní produkt.

 

Pro více informací jděte na MUSHOW KITESTORE

 

Good wind a ať nám co nejdříve „najebe“:)

 

Switch  

Vložil: admin, 31.10.2011

Komentáře

zdenek
04.11.2011 v 14:51

další z mnoha kitu od mušov,co jsou lepší nžli nejlepší...

Odpovědět
Pavel
04.11.2011 v 18:11

Jestli máš nějaký lepší a levnější tak dej vědět, nějaký komoráč na zimu zrovna scháním. 

Odpovědět
Switch
04.11.2011 v 21:55

Diky za super koment k veci. Kdyby te zajimalo neco ohledne vlastnosti Ikonu, tak dej vedet. Kity od mušov? Neznam...

Odpovědět
Zdenek
08.11.2011 v 14:25

Klucííí,nic ve zlým,jenom mi to přišlo legrační

Odpovědět
Switch
09.11.2011 v 08:44

Zdenku, legracni je sledovat reakce lidi, kteri si IKON vyzkouseli:)) 

Odpovědět
Pavel
01.11.2011 v 13:10

Ještě jeden testík ze sněhu http://vimeo.com/19087252

Odpovědět
hadrak
03.11.2011 v 07:58

Pavle,když nebudeš akceptovat zákazovou značku na baru,tak ať nadopadneš takhle.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g8_hyqlQXpk#

Odpovědět
Pavel
03.11.2011 v 13:27

Tohle bych pustil těm ochranářům co na horách prudí že strašíme ptáky, ať jim dojde, že se těch padáků nebojí. Žeby naopak partička  vyhledávala adrenalin z průletu mezi šnůrama? Holt to vždycky nevyjde.

Odpovědět

Odpověď na komentář:

Pavel
04.11.2011 v 18:11

Jestli máš nějaký lepší a levnější tak dej vědět, nějaký komoráč na zimu zrovna scháním. 

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook