mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

RIDER SPRING SETUP

Navigace: mushow.cz / How to? / RIDER SPRING SETUP

Každý rider, který nemůže odolat a skočí do vody den po rozmrazu vodní hladiny ví, že nejdůležitějším materiálem v tomto kruto pojezdu je vaše oblečení. Letos snad poprvé ve své kiteboarding „kariéře“ jsem oblečen tak, že i pojezd ve velmi chladném počásku může být opravdovou zábavou. A to i včetně štipungu a častých crashů končících nemilosrdnou koupelí! Jediná věc, kterou ještě nutno vychytat, je zima na nohy a to i ve wakeboarding vázku. Přece jen, když je z boty průtokáč, noha ve vázku začíná po půl hoďce pěkně mrznout. Že už je opravdu zle poznáte tak, že při chůzi po pláži necítíte, jestli máte žabky, nebo jdete bosky! :D Mrkněte na popis mého setupu tak, jak jej nyní používám a jsem maximálně spokojen!

 

1. Neoprén RideEngine 5/4, integrovaná kapuce, zip vpředu

U tohoto neoprénu jsem váhal, jestli nevzít tloušťku 4/3 bez kapuce. Nakonec jsem vybral variantu 5/4 a udělal jsem dobře. Integrovaná kapuce je v chladných dnech velká pomoc, protože přes hlavu utíká slušné množství tepla. Kapuce je součástí neoprénu, což má pár výhod. Jedna z nich je, že voda stékající po kapuci vám neteče za krk, ale stéká dále na neoprén. Pokud se mírně oteplí, můžete kapuci z hlavy sundat s tím, že ta vám krásně kryje celý krk až pod bradu a vzadu celou šíji. Pohyblivost není nijak ovlivněna. U normálních neoprénů máte krk většinou holý, což může být značně nepříjemné.

Další vychytávkou je termalux fleece vložka, která je umístěna v délce celého trupu a protažena až na stehna. Za celé ježdění mi bylo na tělo spíše horko, zima ani náhodou.

Velice podstatný je taktéž přední zip. Neteče vám tímto přes záda, což bývá u špatných neoprénů velmi nepříjemné. Hlavní vychytávkou předního zipu je vaše neskutečná pohyblivost  (zip na zádech je tuhý a tím pádem pohyblivost ovlivňující) a to i v 5/4 neoprénu.

2. Rukavice RideEngine

Nejsou rukavice, jako rukavice. U RideEngine přemýšleli a rukavky udělali tak, aby do nich prostě neteklo. Jak? Rukavky mají lepené švy, které nepropustí vodu. Další vychytávkou jsou na zápěstí vyvýšené lemy, které po převlečení rukávů neoprénu přes rukavice vodu do rukavek prostě nepustí. A jakmile z rukavic není průtokáč, světe div se, na ruce je vám teplo! A to klidně při déle trvajícím pojezdu. Další důležitou vychytávkou je ušití rukavek tak, že v „klidovém“ stavu jsou prsty rukavic mírně ohnuté. Nemusíte tak vynakládat sílu na jejich ohyb a svoji sílu tak při držení ráhna naopak šetříte.

 

3. Boty Slingshot RAD 2016

Ti, kteří nejezdí na boso a používají kvalitní neoprénové botky, mají v tomto případě vystaráno. My, kteří jezdíme wakeboarding vázko jsme taktéž slušně chránění proti studené vodě, nicméně přes boty prostě průtok je. Doporučuji na nohy obout teplejší ponožky (neoprénové do bot prostě nevlezou), které přece jenom pocit chladu oddálí. Čekoval jsem taky samohřející vložky do bot, které by mohly pomoci. Jen nevím, jestli tento jednorázový systém funguje i v kontaktu s vodou. Pokud máte jakýkoliv nápad, jak udržet nohu v teple, sem s ním! :)

4. Trapéz RideEngine Hex Core

Jediný trapéz s pevnou podporou na trhu. Šetří vaše síly, záda a věřte, že po celém dni na vodě ani neucítíte, že jste nějaký trapéz na sobě měli. Neskutečná vychytávka!

5. Kite Slingshot RPM 11 2017

O tomto kitu již toho bylo napsáno dost a dost, dále se netřeba rozepisovat. Dnes již legenda mezi kity, to nej, co dnes v nafukovačkách můžete jezdit.

6. Board Slingshot Misfit 142 2017

Board, který bude vyhovovat riderům, kteří upřednostňují extrémně stoupavý, rychlý a lehký board. Karbonové inzerty, nasa tec kanály na spodu boardu, dřevěné jádro, vysoký výkon.

7. Ráhno Slingshot CompStick Guardian 20'' 2017

Špičkové, bezpečné a vysoce funkční ráhno, na kterém jen těžko budete hledat chybu. Letos si můžete vybrat ze dvou variant1. Guardian s depowerem pod ráhnem, 2. Sentinel s depowerem nad ráhnem. Každý si vybere, co mu zrovna vyhovuje.

 

Pokud máte nějakou svoji osobní vychytávkum, jak zajistit teplo v chladných dnech, podělte se v diskuzi pod článkem. Díky!

Switch

Vložil: admin, 13.03.2017

Komentáře


Žádné komentáře.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook