mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

HF BEZPEČNĚ A RYCHLE

Navigace: mushow.cz / HF kiteboarding / HF BEZPEČNĚ A RYCHLE..

Když firma Slingshot přišla se svojí Foil Academy, posunula se kvalita výučby HF na zcela jinou úroveň. Nejen že na stránkách akademie najdete spoustu užitečných rad, ale Sling začal vyrábět pomůcky, které učení značně zrychlí a také udělají HF bezpečnějším.

V sobotu jsme v praxi otestovali systém učení na třech rozdílně dlouhých nohách. Byl jsem velice zvědav na zkušenosti v praxi, protože sam vím, že co je psáno není vždy pravda. Systém rozdílně dlouhých noh jsme zkompletovali s boardem Simulator a šlo se na to. Už jen board Simulator je úžasnou záležitostí, protože jak celá paluba, tak i hrany boardu jsou potaženy měkkou hmotou, která dělá ze Simulátoru maximálně příjemný a bezpečný board. O samotných vlastnostech se nemá cenu bavit, je třeba to zažít.

Taxi stage vám při učení ušetří čas, nervy a zdraví. Od prvního nastrojení neuplynula ani hoďka a jedete!
Po dvaceti minutách prubingu...
Tři rozdílně dlouhé nohy, tajemství rychlého pokroku výučby na HF.....

V první fázi jsme instalovali nejkratší nohu s názvem Taxi stage. Honza nikdy před tím na HF nestál, byla to jeho premiéra. S krátkou nohou byl pojezd hračkou. Tím, že vás kratší noha „nekope“ na záda (nemá na to totiž délku), se učíte velmi rychle. Pády nejsou na pořadu dne a vy si rychle osvojíte výtlačnou plavbu s výjezdem z vody. S dostatkem šikovnosti lze i na této krátké noze zažít levitaci. Výborná bude i tam, kde není voda zrovna hluboká. Po zhruba 15-20 minutách máte vše zvládnuto a můžete na delší nohu. Tady již se projevuje cit z Taxi stage a vy dáváte své první desítky metrů v levitaci. Na třetí nohu už se nedostalo, bo tma. :)

 

Příště už v sedě? :D
Ve Slingu o věcech očividně hodně přemýšlejí. Taxi stage a celá Foil Academy funguje skvěle!

A závěr? Nikdy jsem neviděl tak rychlý HF pokrok a to ani u kovaných profíků! Honza během jedné necelé hodiny levitoval několik desítek metrů, bez nepříjemných pádů a hlavně vše bezpečně! Kdo něvěří, může vyzkoušet. Pro majitelé Slingshot HF je služba a zapůjčení zadara! :)

Switch

Vložil: admin, 28.03.2018

Komentáře

ywosh
14.03.2017 v 15:41

1. Pro uplny novacky je ta kratka nova fakt velka pomoc ! Nepsal bych to, kdybych vysledek nevidel.

2. Taky jsem byl nejdriv "zklamanej", ze to nema 2 predni strapy, ale je to fajn i s jednim. Navic to bude jednodussi na toeside !

3. Tohle prkno, vlastne i cela tahle HF kombinace pujde skvele i strapless !! Coz ZEJTRA vyzkousimOdpovědět

hadrak (web)
14.03.2017 v 15:15

Ta eva pěnka na bocích je asi fakt fajn,bo při různých přetahovačkách přes HF, hák dokáže pěkně pochroumat board(slušná díra na alpince,při různém půjčování-já jen jako svědek).Krátká noha asi fajn do škol HF,jinak kvůli  15-20 minutám si ji pořizovat za standart cenu,no nic moc,na to stačí zabejčilost.Obdivuji zabejčilost Jendy,ale taky jsem ze začátku lezl do vody březen/duben.To se to pěkně jezdí mrožům na zátoce na TT(Hel),když mají vodu po kolena,s HF se musíš i když to dáváš namočit min po kozy(pás už na riziko)při rozjezdu.

Škoda,že na boardu simulator nejsou alternativně  přední inserty do V,bo todle ,co je na vidku nepůjde trénovat.

Odpovědět
Switch
14.03.2017 v 15:50

Mysliš tím race (nic pro nás), nebo ty obraty? Proč by nešlo? Jde to se dvema i bez poutek. Chce to jen jezdit a zkoušet! :) https://vimeo.com/185586572

Krátká noha je primárně na výuku HF. Proto byla vytvořena....

Odpovědět
ywosh
14.03.2017 v 16:03

Kdyz to clovek nevidi v realu, nepochopi. Start rovnou na velky noze znamena okamzite 10 hub za sebou...a to dost lidi prestane bavit a rekne si tak na HF ja seru ! 15 minut na kratky lidem doda RADOST, ODVAHU, NADSENI, KOORDINACI A PRVOPOCATECNI FEELING, kterej mega zurocej v dalsich minutach. Fakt pohoda, klid, bezpeci. Bracha ani jednou nespad !!! Ja pred lety megahuby az do totalniho rozhozeni vestibularu. Ted uz PRESNE VIME JAK NA TO. 15-20 minut a kdyz je vule,  tak clovek lice !  Odpovědět

hadrak (web)
14.03.2017 v 17:46

Spíš freerace(a slabovětrové ježdění)ale jde mi o ty obraty.Neviděl jsem nikde,že by to někdo dělal s poutky v lajně(bez je jich spousta).Určitě to jde,ale jen co už to mají natrénované,pro učení spíš překážejí(3 roky se s tím trápím,teď jsem si inserty dodělal).Velký dík,že jsi ty varianty kratších nohou dotáhl,pro rozšíření HF jednoznačný přínos.Takovej Lukash,by ty obraty dal i spoutky v lajně.

Odpovědět
Lukas Vlk
18.04.2017 v 12:27

to co je na videu, jde samozřejmě úplně fpoho dělat jak s jedním poutkem vepředu, tak strapless, a pokud člověk nechce s HF i skákat, tak strapless jízda je rozhodně nejlepší , navíc ti nehrozí dodělání kotníku, když ti ho podrží poutko. Za mě - přední poutko na začátek ANO, zadní vyhodit úplně, po naučení dát poutka pryč a jezdit strapless - možnost jízdy v sedě apod...

Odpovědět
Switch
18.04.2017 v 12:49

Poutka jsou dulezite take pri nandavani boardu na nohy pri startu ( a to hlavne pri vyucbe) a to jak zadni, tak predni. Chytnes za poutko, zkroutis board, nasadis jednu a pak druhou nohu, takeoff a jedes. Pokud clovek nema zkusenosti s jizdou a hlavne se straty bez poutek, velice spatne se mu na board leze = pozdejsi progress, pomalejsi uceni. Skoky jasne, tam poutka potrebujes na 100% a je to dalsi zabavicka, nechtel bych se ochudit! :)

Odpovědět
Lukas Vlk
18.04.2017 v 14:03

to Switch: zadní poutko je i při učení spíš pro zlost, přední na lepší nandavání boardu stačí, když tam není zadní poutko, nemusí se člověk zdlouhavě strefovat do strapu, prostě jen instinktivně opře nohu o board a jede, zkoušel jsem oboje, -za mě pro rychlejší naučení: přední poutko ano, zadní ne. Líp udržíš i předozadní stabilitu s jedním poutkem - můžeš měnit pozici zadní nohy a při učení halzy řešíš jen přední poutko (zadní se tam zbytečně plete, halza je s ním mnohem obtížnější)

Odpovědět
Switch
18.04.2017 v 14:59

Pokud clovek nema vyladene teziste boardu, jedno predni poutko (pripadne bez poutek) je urcite ta nejlepsi cesta k rychlejsimu posunu! S kolejnicemi a posuvnou nohou to nehrozi, nastavis si ji dle svych pozadavku a hlavne rychle....

Odpovědět
hadrak
19.04.2017 v 12:29

Kolejnice bomba věc:jen by to neměl posouvat učící se,jinak bude hledat vinu v nastavení.Spíš je vhodná na jeden setup mít jedno místo,se změnou křídla/úhlů/celého HF měnit místo.Stojím si za oběma(nebo teď  třemi) poutky pro učení(SS dělá myslím i hák na nohu)bo se znovu učím na nové sestavě.Těch trefených kaprů a přicucnutí vzduchu bylo teď hodně a bez zadního strapu bych to neustál.V levitaci,kdy je na Alpince vše jinak,bych bez zadního strapu neujel nic.Později strapless určitě taky vyzkouším,ale jako Dorotka to nedám. https://vimeo.com/209719383

Odpovědět
Yenyk
14.03.2017 v 12:43

Bracha (Ywosh11) me do HF vrtal uz od roku 2012 (kdy zacinal on)... ale když jsem videl začátky dalších riderů, nak me to nebralo, pac se nerad koupu a navic mam fobii z hluboky vody :-). Takže zacatky HF jsem dlooooouho odkladal.

Zadny HF začatecník se neubrani jedny zasadní chybe: priliš vysoka levitace doprovázená nasátím vzduchu HF křídlem, prakticky vždy pak následuje "zakopnutí" a držka před prkno,  často tvrdej dopad na žebra (to mě uplně nebralo ani při pohledu ze břehu, natož abych to předvaděl osobně...). Přesvědčilo mě, že SS NF2 levituje relativně brzo (pri relativně malý rychlosti), takže ani pripadná huba - pokud by k ní přece jen došlo - asi nebude zas taková rána.

V sobotu mela voda 5C a vzduch jsem flosnou nasál asi 10x, ale díky výtlaku Simulatoru (36 litrů) a díky jeho délce (168 cm) a díky krátky noze, se podařilo každou HF chybu ustat bez padu. Jinak se to chová jako bežná vlnovka. S krátkou nohou jsem si už myslel že levituju, ale spíš to byla jen takova pololevitace a žabicky (na krátky noze je to hodne citlivy a bud je clovek moc vysoko nebo moc nizko), ale vyborny pro trening mozku a kordinaci tela.

Hned pri prvnim slaku s delsi (prostřední nohou), kdy jsem už byl dostatečně odhodlanej a otrkanej z kratky nohy, se to krasně "zamklo" do levitace a pak uz to jede "samo". Prkno se z jizdy po vetru otocilo skoro o 90st do ostry stoupacky, všechno ZTICHLO...a první muj dojem byl: TWG, TADY NA JEZERE TO FOUKA JAKO KRAVA ! (samozřejmě že to nefoukalo o nic vic nez jinde, jen se to pořadně rozhučelo navic do vostry stoupacky..zamaval jsem na brachu, jako že OK... a jen jsem přemejslel kam az pojedu.. pac voda byla studena... tak jsem levitaci po prvnim porádnym slaku cilene utnul a vychutnal si vlastni hlasitý usmev v ledový vode uprostřed Mlynu a.... na MKB jsem se vratil pořádně vytlemenej "jako nejvetší Borec"... :-)

Zkracene: mel jsem k HF 5 let velkej respekt, ale s toudle vybavou: SlingShot SIMULATOR+SS NF2 JE TO FAKT "UPLNE ZADARA" Tak asi tak no. Ještě ted se smeju a tešim se na další HF sessions..

Tak ted uz jen jezdit jezdit jezdit a napredovať.. :-)

Diky Switchovi za vybavu a brachovi za nalejvarnu. Yenyk12

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook